CMD-docenten

Rianne Boone geeft trompetles

Rianne Boone - trompet | bugel | cornet

Studie: 1982 afgestudeerd Utrechts Conservatorium, 1985 afgestudeerd Koninklijk Conservatorium Den Haag (kamermuziek, specialiteit barok en samenspel), 1989-1993 diverse studies in Arizona USA en Eindhoven
Carrière: Trompettiste in verschillende orkesten, o.a. Nationaal Jeugd Orkest, Residentie Orkest, Nederlands Barok Orkest en Damesorkest Mini & Maxi. Naast klein koper docente bij het CMD, geeft Rianne ook les bij Art4U en in haar eigen lespraktijk. In 1993 richtte zij leerorkest Toekomstmuziek op dat zij tot op de dag van vandaag dirigeert.

Lenie Brouwers - klarinet | saxofoon

Studie: klarinetstudie Brabants Conservatorium Tilburg (onderwijsakte B en uitvoerend musicus), saxofoonstudie Brabants Conservatorium Tilburg (docerend musicus)
Carrière: In diverse bands en ensembles gespeeld, variërend van Mozart tot de Rolling Stones.

Marion van Eijk-Gähler - trombone
 

Studie: Opgeleid aan het conservatorium als docent Trombone, HaFa directie, AMV én docente Muziek op Schoot.
Carrière: Als breed opgeleide, muzikale duizendpoot geeft Marion les aan zowel de allerkleinsten als ook ouderen met passie voor muziek. Naast trombonelessen, algemene muzikale vorming en het dirigeren van blaasorkesten dirigeert Marion ook verschillende koren.

Rita Ernst-Kürtös - cello

Studie: Franz Liszt Academy of Music Pécs (Hongarije) en Robert Schumann Hogeschool Düsseldorf (Duitsland) bij Rudolf Mandalka en Nikolaus Trieb.
Carrière: Freelance celliste, speelt in het ensemble Duo Sine Nomine en het cellokwartet WIRIAVIER.

Chelsea Foreman - kinderkoor | popkoor | zang jeugd

Studie: 2012 afgestudeerd Hogeschool voor de Kunsten (afd. Conservatorium) Tilburg, Master of Music (uitvoerend en educatief).
Carrière: Zangeres van het (singer-songwriter) duo 'Chelsea en Boudewijn', singer-songwriter, freelance pop-, blues- en jazz-zangeres in verschillende gelegenheidsformaties.

Sonja Geuze - Muziek op Schoot | Muziek & Beweging | onderwijsprojecten

Studie: 1996 SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening), Conservatorium Tilburg (docent muziek met als keuzevak: saxofoon), 2011 afgestudeerd docent Muziek op Schoot.
Carrière: Tijdens studie bijbanen als AMV-docent en saxofoonles, begeleiding orkestjes, theorielessen HaFa, muzieklessen aan kleuters en schoolkinderen. Nu muziek op schoot lessen op muziekscholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken, festivals en andere happenings.

Wilmy van der Helm - volwassenenkoor

Studie: solozang Conservatorium Maastricht, bachelor 'Music in Education' ArtEZ Conservatorium Zwolle, gespecialiseerd in de adem-methode van Dr. Julius Parow (Instituut 'Atemart' Osnabrück), gespecialiseerd en geschoold in zangpedagogisch concept ‘Anti-Aging für die Stimme’ van Prof. Elisabeth Bengtson-Opitz, speciaal voor de rijpere stem.
Carrière: Trad op in diverse theaters in Duitsland, zong mezzo- en altpartijen in operette/opera en musical, vormt met pianiste Von Reijnders een duo, vormt samen met gitarist Wim Hamans het duo 'WHWH' (eigen werk) en heeft een privé zangpraktijk 'Zingzorg'.

Liesbeth Hendrix - viool

Studie: Afgestudeerd Conservatorium Maastricht (docerend en uitvoerend musicus bij Andrei Serbanescu en Dirk Verelst), studeerde kamermuziek Conservatorium Antwerpen en Maasticht, nam deel aan diverse masterclasses.
Carrière: Speelde in diverse kamermuziekensembles, o.a. het Francesco strijkkwartet, werkte als freelance violiste in het Limburgs Symfonie Orkest, werkt met May Rooyakkers in verschillende kleine theaterproducties en speelt bij de groep Meddah, is muziekdocente in Weert, Deurne en Valkenswaard.

Henry Janssen - slagwerk

Studie: 1988 afgestudeerd Brabants Conservatorium Tilburg (docerend en uitvoerend musicus).
Carrière: Speelde in veel bandjes, dirigent Percussion ensemble Heineken Den Bosch, dirigent drumband Harmonie Kunst en Vriendschap Balgoy, heeft sinds 2014 een eigen drumschool en slagwerkopleiding, werkt ook als muziekdocent in Wijchen.

Agnes Klaassen - piano

Studie: Afgestudeerd Conservatorium Maastricht (bij Tonie Ehlen als docerend en uitvoerend musicus), volgde dwarsfluitlessen en een cursus panfluit en slagwerk.
Carrière: Geeft al langere tijd zelf pianolessen.

Femke van Leeuwen - dwarsfluit | muzikale oriëntatie | onderwijsprojecten

Studie: Afgestudeerd Brabants Conservatorium Tilburg (bij Leon Berendse, cum laude Bachelor en Master of Music), piccololessen bij Ellen Vergunst.
Carrière: Concerten in België, Frankrijk, Duitsland en Italië, vormt samen met Anneloes van Hout een fluit-gitaarduo, vormt samen met Renske de Leuw (harp) het duo LeoNina, werkt als vakleerkracht muziek op basisscholen.

Renske de Leuw - harp

Studie: 2005 afgestudeerd Conservatorium Amsterdam (bij Alexandre Bonnet Bachelor en in 2007 Master). jazzharp Codarts Rotterdam (bij Park Stickney en Rosetty de Ruiter). 
Carrière: Treedt regelmatig op zowel solo als in orkest- of koorverband, vormt samen met Femke van Leeuwen het duo LeoNina, werkt samen met thereminspeler Thorwald Jørgensen, is harpdocente in Valkenswaard, bij de Biltse Muziekkameren en MIK Uden, is voorzitter van de Nederlandse Folk Harp vereniging.

Bruce van Mulier - djembé

Studie: 1968-1983 diverse opleidingen HBS en HTS Suriname en Katholieke Universiteit Nijmegen, vanaf 1987: muziekopleidingen muziekschool De Lindenberg Nijmegen, zelfstudie muziek en theorieles bij André Groen, Djembé workshops Oumar Dioubate Nijmegen.
Carrière: Diverse steel-, latin-caribische en kasecobands in Suriname en Frans Guyana, vanaf 1980 percussionist van diverse groepen en bands, o.a. de West-Afrikaanse percussiegroep Fatala en Patrick Meis (singer/songwriter Eindhoven), percussie/latinworkshops voor scholen, conservatoria, universiteiten en bedrijven, is docent wereldpercussie in Eindhoven, Nijmegen en Valkenswaard en zelfstandig ondernemer van Bruce World Music.

Els van den Putte - zang (pop / jazz)

Studie: Opleiding Maatschappelijkwerk, Conservatorium Amsterdam (zang, geïmproviseerde muziek), Conservatorium Rotterdam (lichte muziek), extra scholing Bachelor NLP, Helende stem en Community Art.
Carrière: Opgetreden met vele pop/funk/jazz-bandjes en formaties met eigen (groeps)composities, sinds 2001 eigenaar van Eli Enterprise.

Romy Rademakers - dans

Studie:2014 afgestudeerd aan de opleiding MBO dans te Sittard (dansdocent, dans coördinator).
2018 afgestudeerd aan de opleiding FHK Tilburg, Academie voor Danseducatie (danseres, allround dansdocent, choreograaf en eerstegraads docent voor het onderwijs: PO en VO). 
Carrière: Ondernemend dansdocent, geeft lessen aan diverse leeftijden (4 t/m 60+) in de stijlen: kinderdans, klassiek ballet, modern/ jazz, urban en bodybalance. Een enthousiast en open persoon die groepsdynamiek, dansplezier en ontwikkeling erg belangrijk vindt.
 

Elisabeth Rikken - piano

Studie: 2011 afgestudeerd Conservatorium Maastricht (bij Tonie Ehlen).
Carrière: Speelt veel kamermuziek en in 'Les Chats Noirs'.

Frank Roberscheuten - klarinet | saxofoon | jazzimprovisatie

Studie: Klassiek geschoolde klarinettist, dirigentopleiding.
Carrière: Internationaal jazzmusicus, musical director van workshops.

Lucien Schevers - keyboard | synthesizer

Studie: 1992 afgestudeerd Brabants Conservatorium Tilburg (vakstudie: piano, elektronisch orgel en keyboard/synthesizer), certificaat muziek noteren met behulp van de computer.
Carrière: Treedt op als artiest onder de naam Lucien Martin, maakte 13 eigen nummers met clips, werkt samen met het trio 42Avenue, is eigenaar/oprichter van DMF Dynamic Music Facilities en POKAS (piano orgel keyboard accordeon opleidingen in Schijndel).

Ruud Smeets - piano (pop/jazz) | keyboard | accordeon

Studie: Afgestudeerd Conservatorium Maastricht (accordeon bij Hubert Kicken, elektronisch orgel/keyboard bij Ton Vennix en piano lichte muziek bij Frank Giebels), staatsexamen Hilversum (piano lichte muziek).
Carrière: Speelt in diverse jazzcombo’s en Big Bands, o.a. fusionband Views, Big Band Beeg en een duo met saxofonist Lucas Schellens, werkt als muziekdocent bij Rick en Artamuse.

Jan Snijders - saxofoon

Studie: 1980 afgestudeerd Conservatorium Maastricht (uitvoerend musicus voor saxofoon bij N. Nozy en schoolmuziek B bij A. Stolwijk), 1984 (docerend musicus voor klarinet bij B. van Akker en HaFadirectie bij R. Rats).
Carrière: Speelde bij kamermuziekgezelschap 'Contraint', bij symfonieorkest en militaire kapel, op saxofoonsymposia in Brussel, London en Bordeaux en in het Maastrichts Saxofoonkwartet, werkt als vakleerkracht in het voortgezet onderwijs en een mbo-opleiding voor activiteitenbegeleiding.

Barend Tromp - gitaar | basgitaar | sitar | contrabas

Studie: Afgestudeerd Conservatorium Tilburg en Universiteit Amsterdam (muziekwetenschappen).
Carrière: Woonde een half jaar in India om zich te verdiepen in de sitar (Indiaas snaarinstrument), combineert de sitar met Westerse muziek in diverse fusiongroepen, schrijft eigen muziek en maakt studio-opnames, schreef een gitaarboek 'String Fingers', schrijft workshops en artikelen voor het Nederlandse vakblad De Bassist.

Erik Verhoef - gitaar | flamenco

Studie: Afgestudeerd Conservatorium Rotterdam (bij Paco Peña).
Carrière: Woonde in Sevilla om zich te verdiepen in de flamencogitaar, treedt o.a. op als solist met gitaarduo Tempranillo, het trio 42 Avenue en het coverduo the Acoustics, schrijft eigen composities en arrangementen, is eigenaar/oprichter van gitaarschool Erik Verhoef in Eindhoven.

Bram de Vree - piano

Studie: 2013 afgestudeerd Conservatorium Maastricht (master cum laude). 
Carrière: Solist in diverse internationale orkesten, trad in 2009 op met Amman Symphony Orchestra in Jordanië, in 2010 met het Conservatoriumorkest Maastricht, nam een cd op met werken van Beethoven en Schumann, speelt in het Mosa Trio.