Bouwkavels Lage Heide

Lage Heide telt een groot aantal bouwkavels voor de bouw van vrijstaande woningen door particulieren. Een groot deel daarvan is intussen al verkocht. Maar er zijn nog steeds enkele mooie en ruime kavels beschikbaar op verschillende plekken in de wijk. Voor de meest actuele stand en het overzicht van de kavels kijkt u op www.lageheide.nl. Wilt u meer informatie over het bouwen op een eigen kavel in Lage Heide of wilt u de brochure ontvangen? Neem dan contact op via lageheide@valkenswaard.nl.

Uitgifte bouwkavels in Lage Heide

Lage Heide is een mooie, groene wijk met een dorps karakter aan de zuidkant van Dommelen. In het nieuwe woongebied komen circa 350 woningen. Zo'n 270 woningen worden gerealiseerd door Project-Zuid, een combinatie van projectontwikkelaar en een bouwbedrijf.

Lage Heide krijgt verschillende woningtypes, waaronder rijwoningen, patiowoningen, tweekappers en vrijstaande (geschakelde) woningen. Maar Lage Heide biedt ook plaats voor vrijstaande woningen van particulieren. De gemeente Valkenswaard geeft hiervoor totaal 81 bouwkavels uit. Daarnaast komen er 5 riante kavels op een terp (Heidehorst). Heidehorst grenst aan het nieuwe natuurgebied richting de Dommel. Dat is echt wonen op stand in het groen.

De natuur bij uw voordeur: wonen in Lage Heide

Wonen op de plek waar u helemaal thuis bent. In het huis van uw dromen; uw thuis. Dat is Lage Heide. Groen, dorps en knus. Vanuit uw voordeur stapt u een prachtig natuurgebied in. Het gezellige Valkenswaardse centrum ligt op fietsafstand. En pakt u de auto of het openbaar vervoer, dan bent u zo in bijvoorbeeld Eindhoven. In deze nieuwe wijk, aan de rand van Dommelen biedt de gemeente Valkenswaard unieke bouwkavels aan. Voor uw droomhuis!

Bouw uw droomhuis in Lage Heide

De gemeente Valkenswaard biedt particulieren bijzondere mogelijkheden voor de bouw van vrijstaande woningen op prachtige, ruime kavels. Alle ruimte voor uw droomhuis. De grondprijs voor de bouwkavels betreft € 460,00 per m2 vrij op naam (deze prijs is inclusief omzetbelasting op basis van 21% en de notaris- en kadasterkosten)

Hoe ziet uw droomhuis er uit?

Dat bepaalt u in de eerste plaats natuurlijk zelf, samen met uw architect. Lage Heide kent enkele kernbegrippen als het gaat om de te bouwen woningen en de opbouw van de wijk: dorps, landelijk en duurzaam. Het beeldkwaliteitsplan en het bestemmingsplan zorgen er voor dat er een samenhangende wijk ontstaat met harmonieuze kleuren, veel groen, hagen en eigentijdse architectuur. Het is de bedoeling dat de woningen familie van elkaar zijn. Binnen deze contouren biedt het plan heel veel ruimte om van uw huis ook echt uw droomhuis te kunnen maken. Voor de uiteindelijke vorm, positie en afmetingen zijn uiteindelijk bepalend:

  1. het bestemmingsplan (www.ruimtelijkeplannen.nl/valkenswaard onder 'plannen in werking');
  2. het beeldkwaliteitsplan en het beeldkwaliteitsplan eerste partiële herziening;
  3. het inrichtingsplan openbare ruimte;
  4. en natuurlijk uw persoonlijke wensen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Download hier de kavelbrochure, of maak een afspraak.