Vandaag, woensdag 4 oktober, reikte burgemeester Ederveen het certificaat ‘Valkenswaard toegankelijk voor iedereen’ uit aan de vestiging van Bibliotheek De Kempen in Valkenswaard. De burgemeester deed dit in de Week van de Toegankelijkheid, als ambassadeur van Agenda 22: Toegankelijk Valkenswaard. Het certificaat is een erkenning voor organisaties die zich inzetten voor toegankelijkheid, op initiatief van de projectgroep Agenda22. Die bestaat uit vertegenwoordigers van Platform Gehandicapten, SeniorenBelang en KansPlus.

Burgemeester Ederveen: “Een toegankelijk Valkenswaard is de norm. De bibliotheek zet zich het hele jaar in zodat iedereen – met of zonder beperking – mee kan doen. De vestiging is goed toegankelijk, met onder meer een lift en invalidentoilet. Verder werkt ‘de bieb’ actief aan het overbruggen van de digitale kloof met cursussen als Klik en Tik, DigiSterker, DigiVitaal en aan het verbeteren van laaggeletterdheid met het Digitaalhuis. De bibliotheek doet nog veel meer en vervult een groeiende rol als gemeenschapsruimte met oog voor iedereen. Kortom: dit certificaat is een terechte waardering voor het goede werk.”

Week van de toegankelijkheid

De gemeente Valkenswaard heeft oog voor iedereen, ongeacht leeftijd en gender, met of zonder beperking en met verschillende culturen en achtergronden. Het doel van de Week van de Toegankelijkheid is om aandacht te vragen voor toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Dit jaar vindt deze week plaats van 2 tot en met 7 oktober onder het thema “Toegankelijkheid loont”.

Meer informatie

Meer informatie over de Week van de Toegankelijkheid is te vinden op de website(externe link). Of neem contact op met de gemeente.

Wil je meer weten over Agenda 22? Bezoek de website van de projectgroep Agenda 22 hier(externe link).

Op de foto van links naar rechts: Marloes Langers van bibliotheek De Kempen, burgemeester Anton Ederveen, Wout Boudry, Johanne Schellens en Huub Franssen van projectgroep Agenda 22
Op de foto van links naar rechts: Marloes Langers van bibliotheek De Kempen, burgemeester Anton Ederveen, Wout Boudry, Johanne Schellens en Huub Franssen van projectgroep Agenda 22.