Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De openingstijden van het Klantcontactcentrum zijn gewijzigd.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Trouwlocatie Weerderhuys

Met inachtneming van 1.5 meter afstand is er, ondanks de versoepeling van de maatregelen, plaats voor maximaal 15 personen exclusief bruidspaar.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Waarom een toekomstvisie?

Wat voor gemeente willen we zijn? En wat moet daarvoor gebeuren? We zullen er over moeten nadenken hoe we aantrekkelijk kunnen blijven als Valkenswaard. Nu en in de toekomst. En voor inwoners, verenigingen, ondernemers én bezoekers. Een visie helpt daarbij.

Want...we willen nu en in 2030 lekker kunnen wonen in een rustige en groene omgeving met diverse voorzieningen (winkels, sporten, bibliotheek, theater, scholen, seniorenwoningen, apotheken en artsen). Ook willen we een gemeente zijn waar we elkaar kennen en willen helpen als dat moet. En we willen bereikbaar zijn voor bijvoorbeeld bezoekers die hier in ons centrum komen winkelen of op een terrasje komen genieten van al het moois dat we bieden hebben.

Om antwoorden te geven op de vraag wat voor gemeente Valkenswaard wil zijn heeft de gemeenteraad in 2011 een Toekomstvisie 2030 vastgesteld. Inwoners, verenigingen en ondernemers hebben destijds hun zegje gedaan en een bijdrage geleverd. De toekomstvisie is dus van ons allen en zorgt ervoor dat de gemeente de juiste keuzes maakt. Denk aan de uitwerking van projecten, plannen of ideeën voor het centrum, het buitengebied of bereikbaarheid per ov, fiets of auto. Voor nu, op de korte termijn, maar ook voor onze (klein) kinderen voor op de iets langere termijn.