60 km-zone in buitengebied

Na aanleg van de nieuwe weg aan de westkant van Dommelen, is het de bedoeling dat alleen bestemmingsverkeer nog door de kernen van Valkenswaard en Aalst (gemeente Waalre) rijdt. De kernen worden op die manier flink ontlast. Dan zit u niet te wachten op sluipverkeer dat juist de nieuwe weg mijdt. Om dit te voorkomen worden de wegen binnen en buiten de bebouwde kom anders ingericht.

Buiten de bebouwde kom

De wegen buiten de bebouwde kom, dus in het buitengebied, richten we allemaal in als 60 km-zone. Dit is een verkeersremmende maatregel die de wegen wat minder aantrekkelijk maakt als alternatieve doorgangsroute. De wegen krijgen daarnaast drempels en wegversmallingen. Met verkeersborden wordt de maximum snelheid aangegeven.

Veel wegen in het buitengebied van Valkenswaard hebben we al als 60 km-zone ingericht. Op dit moment loopt er nog overleg met belanghebbenden over de inrichting van de Peedijk en de Abdijweg. Dit uitvoering daarvan zal nog in 2020 plaatsvinden. De Bergeijksedijk en de Maastrichterweg zijn pas na de openstelling van de nieuwe weg ten westen van Dommelen aan de beurt. Alle werkzaamheden zullen we zoveel mogelijk combineren met overige onderhoudswerkzaamheden.