Heb je een kleine beurs? Kunnen je kinderen daardoor niet meedoen aan sport, cultuur of activiteiten op school? Dan kan Stichting Leergeld je helpen. Zij vergoeden bijvoorbeeld de contributie aan een sportvereniging, cultuurvereniging of muziekles. Of betalen een abonnement op de speel-o-theek of op speeltuin Geenhoven.

Voor wie en hoe werkt het?

Het is bedoeld voor kinderen tot en met 17 jaar in gezinnen met een kleine beurs. Dit betekent een inkomen lager dan 120% van het bijstandsniveau. Stichting Leergeld zorgt ervoor dat jouw kind toch mee kan doen met sport, spel, cultuur en schoolactiviteiten door het betalen van de kosten. Voor sport is een maximale vergoeding van € 225 per jaar. Voor cultuur is een maximale vergoeding van € 450 per jaar. De vergoedingen ontvang je niet zelf, die gaan rechtstreeks naar de vereniging, school of winkel. En er is nog meer. Met hulp van Stichting Jarige Job(externe link) en Stichting Het Onbezorgde Kind kunnen kinderen hun verjaardag vieren. Door fashioncheques kunnen kinderen een keer nieuwe kleren kopen.

Hoe vraag je deze vergoedingen aan?

Je kunt een aanvraag doen bij Stichting Leergeld Valkenswaard. Leergeld kijkt samen met jou naar de aanvraag voor sport of cultuur en dient deze voor je in bij Jeugdfonds Sport/Jeugdfonds Cultuur Brabant. Ook schoolkosten en -activiteiten, kleding en verjaardag vieren komen aan bod. Zo helpen zij je op meerdere vlakken en hoef jij je niet apart te melden bij verschillende organisaties.

Hoe kom ik in contact met Stichting Leergeld?

Via de website www.leergeld.nl/valkenswaard(externe link) of per e-mail naar leergeldvalkenswaard@outlook.com. Bellen kan ook, naar 06 4300 5735 of 06 2891 2192 (bereikbaar op dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur of laat een voicemail achter). 


Financiële zorgen? Hier kun je terecht!

Grip op geld? Doe de test op www.geldfit.nl(externe link). Voor inzicht in geldzaken en simpel online hulp vragen. En bekijk de tips op. Zij geven voorlichting over de huishoudportemonnee om je een stap verder te helpen.
Bruikbare spullen? Bezoek eens Kringloopwinkel Verderest aan John F. Kennedylaan 28.
Boodschappen? Stichting Voedselbank Valkenswaard stelt gratis voedselpakketten ter beschikking. Kijk op de website www.voedselbankvalkenswaard.nl(externe link) of je in aanmerking komt.

Inkomen op orde? Sociaal raadsliedenwerk kijkt mee of je gebruikmaakt van de toeslagen/regelingen waar je recht op hebt. Ze zijn telefonisch bereikbaar via 040 219 3300 (kies in de voicemail voor optie 2) van maandag t/m donderdag van 12.30 tot 16.30 uur.
 
Geldzaken en formulieren? Hulp nodig bij formulieren, aanvragen toeslagen of het ordenen van je administratie? Cordaad Welzijn heeft elke werkdag spreekuur van 8.30 tot 12.30 uur in de Hofnar. Contact: 06 3903 5454 of per e-mail annekemaas@cordaadwelzijn.nl.
Hoge zorgkosten, kleine portemonnee? Kijk eens op www.gezondverzekerd.nl(externe link) voor de collectieve ziektekostenverzekering met een tegemoetkoming in de premie.
 
Schulden? Neem telefonisch contact op met schuldhulpverlening van Gemeente Valkenswaard via 040 208 3444. Of binnenkort bij SchuldHulpMaatjes: www.schuldhulpmaatje.nl/valkenswaard(externe link)

Hoge energiekosten, kleine portemonnee? Kijk dan eens op www.valkenswaard.nl/energietoeslag.