Eind februari ontving u de aanslag gemeentelijke belastingen. Daarop staat ook de nieuwe WOZ -waarde (Waardering Onroerende zaken). Bij de aanslag vindt u ook een korte toelichting. 

Niet eens met de WOZ-waarde?

Bent u het niet eens met de WOZ-waarde, of aanslag? Vul dan zo spoedig mogelijk het reactieformulier in op www.valkenswaard.nl/reactieformulierwoz. Dan kijken wij samen met u naar de gegevens. Als het nodig is, passen wij deze direct aan. U krijgt binnen drie weken antwoord op uw reactie. Bent u het daarmee niet eens, dan kunt u alsnog formeel bezwaar indienen. Dat kan tot zes weken na dagtekening van de aanslag via www.valkenswaard.nl/bezwaartegenwoz.
Er zijn no cure no pay bureaus die u kunt machtigen om gratis bezwaar voor u te maken tegen de WOZ-waarde. Onze ervaring is dat deze bezwaren niet kansrijker zijn dan bezwaren die u zelf indient. U heeft dus helemaal geen gespecialiseerd bureau nodig om bezwaar te maken. Zoals hiervoor aangegeven kunt u via de gemeentelijke website gemakkelijk een bezwaarformulier invullen. 

WOZ-waarde en taxatieverslag woning bekijken

De WOZ-waarde van uw woning kunt u raadplegen op www.wozwaardeloket.nl(externe link). Wilt u een onderbouwing van de waarde? Log dan via www.valkenswaard.nl/belastingen in om uw taxatieverslag te bekijken. 

Niet-woningen

Bent u eigenaar of gebruiker van een bedrijf? Dan kunt u de WOZ-waarde of het taxatieverslag opvragen per e-mail bij belastingen@valkenswaard.nl.

Heeft u nog vragen?

Meer informatie vindt u op www.valkenswaard.nl/belastingen, of neem contact met ons op via mailadres belastingen@valkenswaard.nl, of telefonisch via nummer 040-208 7319.