Rolstoelvoorziening

Handbewogen en elektrische rolstoelen kunt u via de Wmo in lease krijgen of zelf aanschaffen met een PGB. Een indicatiesteller zal kritisch naar uw situatie kijken en advies uitbrengen over het type rolstoel dat het best bij uw past. Als u kiest voor een verstrekking in lease, zal onze leverancier een rolstoel op maat leveren.

 

Persoonsgebonden Budget (PGB)
U ontvangt een bedrag dat gelijk is aan de tegenwaarde van de rolstoel in natura, verhoogd met het gemiddelde bedrag voor verzekering, onderhoud en reparatie voor vergelijkbare voorzieningen. U moet de rolstoel vijf jaar lang gebruiken. Ook het PGB krijgt u in vijf termijnen betaald. De eerste termijn is voor de aanschaf, de verzekering en het onderhoud in het eerste jaar. De daarop volgende 4 jaren krijgt u jaarlijks het PGB voor verzekering en onderhoud. Bij voortijdige beëindiging van het gebruik moet u de restwaarde van de rolstoel terugbetalen aan de gemeente.

 

Sportrolstoelen en sporthulpmiddelen
Om te kunnen sporten met een beperking komt u in aanmerking voor een sportrolstoel of een ander hulpmiddel waardoor u uw sport kunt beoefenen. Hiervoor kunt u een tegemoetkoming krijgen van € 3.000,-. Deze kunt u eenmaal per 3 jaar aanvragen. Indien u al een sportvoorziening heeft zal deze eerst technisch gekeurd worden.

Uw inkomen speelt hierbij geen rol. Dit bedrag is bedoeld om een sportvoorziening aan te schaffen en gedurende drie jaar te onderhouden, inclusief reparaties.