Veranderingen in de zorg vanaf 2015

Op het gebied van Zorg, Jeugd en Werk en Inkomen gaat er in 2015  veel veranderen. Als gemeenten krijgen wij er veel taken bij van het Rijk, maar tegelijk ook minder geld. Vanaf 1 januari 2015 zijn wij verantwoordelijk voor de jeugdzorg, werk en inkomen, zorg aan mensen met een beperking, langdurig zieken en ouderen. We doen een stapje terug. We vragen u eerst een beroep te doen op uw eigen kracht en uw sociale netwerk in te zetten.

Als inwoner neemt u nu ook vaak al uw verantwoordelijkheid en pakt u dingen zelf en samen met familie, vrienden en vrijwilligers op. De gemeente sluit hierop aan. Veranderen doen we samen, waarbij geldt dat we allemaal zelf aan zet zijn. Mensen die ondersteuning nodig hebben, of het nu op financieel of sociaal gebied is. Die zorg blijft, want zo doen wij dat altijd: SAMEN.

Webfilm jeugdzorg vanaf 2015

We hebben een webfilm gemaakt over de jeugdzorg vanaf 2015. In het filmpje leggen we uit hoe de jeugdzorg nu geregeld is en bij wie u terecht kunt met vragen. Ga voor meer informatie naar de site van het Centrum voor Jeugd en Gezin.