Samen onderweg, Kinderen van Maria

Acht weken lang hebben negen groepen van gemiddeld 20 personen routes in Valkenswaard gelopen. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd evenement.

De ruim 250 lopers zijn in hun hoofd en hart naar Handel geweest met alles wat daar bij hoort, inclusief de intenties. Hun voeten zijn in Valkenswaard gebleven, ze zijn sportief bezig geweest en ze hebben saamhorigheid gevoeld, ze hebben samen gezongen en diepzinnige gesprekken gevoerd. Tientallen vrijwilligers uit de wijken hebben extra hulp geboden aan de mensen die dat nodig hadden.

 

Gezien het succes willen de organisatoren, medewerkers van Lunetzorg, Valkenhof, Broederschap der Handelse Processie en de gemeente hiervan een jaarlijks evenement maken. Een aantal groepen wacht niet tot volgend jaar, maar gaat gewoon door met wekelijks een wandeling.

 

Op 14 juni 2012 was de afsluiting. De wandelaars werden ontvangen in de Sint Nicolaaskerk en in de volle saamhorigheid werd luidkeels het lied Kinderen van Maria gezongen. De intentiekaartjes werden door de Broederschap der Handelse Processie in een speciale trommel meegenomen naar Handel op 16 juni.

 

Samen onderweg alternatief Handel

Deelnemers aan de alternatieve Handelse processie samen onderweg naar de Nicolaaskerk voor de afsluiting van dit wandelproject.
Foto: Heidi Wils 

 

 

 

De wandellocaties zijn herkenbaar aan een vlag met het speciale logo van Samen Onderweg. Dit logo werd kosteloos ontworpen door mevrouw Bebul Voortman van Bizart uit Valkenswaard. Tijdens de Beursvloer Valkenswaard kwam namelijk een 'match' tot stand tussen haar en de organisatie van Samen Onderweg.