Wat kan helpen bij het stoppen met roken?

Antwoord:

Er zijn verschillende manieren en hulpmiddelen die helpen bij het stoppen met roken. Hierna staan een aantal veelgebruikte manieren en hulpmiddelen genoemd.

Nicotine-vervangende middelen zoals nicotine zuigtabletten en nicotinepleisters

Nicotine-vervangende middelen helpen een roker bij het afbouwen van de nicotinebehoefte. Belangrijk is daarbij dat een ex-roker er zelf de controle over houdt. Nicotine-vervangende middelen zijn verkrijgbaar bij de apotheek en drogist.

Stoppen-met-roken cursus

Bij een Stoppen-met-roken cursus stopt een roker samen met andere rokers. Dit gebeurt onder begeleiding van een deskundige. Tijdens de cursus volgt de deelnemer het ontwenningsprogramma en ervaart hij/zij de steun en stimulans van medecursisten.

Rook-stop poli

Een aantal ziekenhuizen beschikt over een Rook-stop poli. Hier kunnen rokers begeleid worden bij hun stoppen door een verpleegkundige. Samen met de roker wordt een stopplan opgesteld.

Alternatieve geneeswijzen

Vooral acupunctuur en softlasertherapie worden ingezet bij het stoppen met roken. Acupunctuur en softlasertherapie kunnen helpen bij ontwenningsverschijnselen en kunnen de trek in roken verminderen.

Stoppen met roken zonder hulpmiddelen

62% van de rokers probeert te stoppen met roken zonder gebruik te maken van hulpmiddelen. Helaas slaagt maar 3 tot 6% hier in.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op de site alles over stoppen met roken. U vindt hier ook een volledig overzicht van methoden en hulpmiddelen bij het stoppen met roken.

Bronnen
Eigenaar: kluwer

Laatst gewijzigd

13-11-2013

Stuur door aan een vriend