Wat zijn de verschillen tussen een natura- en restitutiepolis?

Antwoord:

Naturapolis

Voor een naturapolis heeft de zorgverzekeraar contracten afgesloten met bepaalde zorgverleners (zoals artsen en ziekenhuizen). Deze zorgverleners sturen de rekening voor de behandeling rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. Wanneer u een naturapolis heeft, krijgt u vaak alleen de gehele behandeling vergoed wanneer u naar een gecontracteerde zorgverlener gaat. U kunt wel naar een zorginstelling van uw eigen keuze, maar dan moet u er rekening mee houden dat niet de hele rekening wordt vergoed.
Bij een naturapolis betaalt de zorgverzekeraar direct aan de zorgverlener. U hoeft de rekening dus niet eerst zelf te betalen.

Restitutiepolis

Bij een restitutiepolis kunt u zelf kiezen door welke zorgverlener u zich laat behandelen. De zorgverlener stuurt zijn rekening meestal naar u toe. U betaalt de rekening zelf, en stuurt de rekening dan naar uw zorgverzekeraar. Uw zorgverzekeraar geeft u een vergoeding (restitutie) voor de rekening volgens de voorwaarden van de verzekeringspolis. Een restitutiepolis is duurder dan een naturapolis.

Bronnen
Eigenaar: kluwer

Laatst gewijzigd

29-12-2014

Stuur door aan een vriend