Wat moet ik doen bij verlies van een paspoort, afgegeven op Aruba?

Antwoord:

Bij verlies of diefstal van een Nederlands paspoort afgegeven op Aruba moet u direct aangifte doen bij de lokale politie.

Samen met het proces-verbaal van de aangifte moet u zich vervolgens legitimeren bij Publieksservice in Den Haag. Neem het volgende mee:

  • een identiteitsbewijs van Aruba ( ID-card Aruba);
  • een uittreksel van geboorte plus een ander document met uw foto;
  • een ander reisdocument, zoals een laissez-passer;
  • 2 goedgelijkende pasfoto's.

Bij vermissing of diefstal moet Publieksservice in Den Haag het originele aanvraagformulier hebben om uw identiteit vast te kunnen stellen. Meestal moet dat worden verzocht vanuit Aruba. Het kan hierdoor een week of 2 duren voordat het formulier bij Publieksservice terechtkomt.

Bij spoed kunt u een nooddocument aanvragen (laissez-passer) bij de Marechaussee op Schiphol. Dit gaat sneller en gemakkelijker dan een paspoortaanvraag. Hiervoor moet u 2 pasfoto's meenemen. Houd er rekening mee dat er kosten verbonden zijn aan het verkrijgen van een nooddocument.

Op Aruba geboren

Bent u op Aruba geboren en heeft u uw paspoort dat in Aruba is afgegeven in Nederland verloren? Neem dan contact op met het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Aruba in Den Haag. De politie stuurt gevonden paspoorten naar dit kabinet, waar u uw paspoort kunt afhalen. U moet dan wel een geldig legitimatiebewijs meenemen en tekenen voor ontvangst.

Bronnen
Eigenaar: kluwer

Laatst gewijzigd

12-08-2014

Stuur door aan een vriend