Wat doet het Mondriaan Fonds?

Antwoord:

Het Mondriaan Fonds zet zich in voor een sterke en professionele cultuursector, die de betekenis van kunst, vormgeving en erfgoed duidelijk onder de aandacht van een breed publiek weet te brengen.

Het Mondriaan Fonds ondersteunt uitzonderlijke projecten en activiteiten in Nederland en daarbuiten. Zij wil instellingen de ruimte bieden om zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren. Het Mondriaan Fonds richt zich daarbij hoofdzakelijk op musea, presentatie-instellingen, kunstenaarsinitiatieven, archieven en bibliotheken.

Culturele instellingen in Nederland en de voormalige Nederlandse Antillen kunnen aanvragen indienen. Het Mondriaan Fonds werkt alleen voor instellingen die beeldende kunst, vormgeving en cultureel erfgoed toegankelijk maken voor een groot en divers publiek. Denk hierbij aan musea, presentatie-instellingen, kunstenaarsinitiatieven, archieven en bibliotheken.

Individuele kunstenaars, het kunstvakonderwijs en sectorinstituten zonder museale functie kunnen geen aanvraag indienen.

Bronnen
Eigenaar: kluwer

Laatst gewijzigd

13-03-2015

Stuur door aan een vriend