Kom ik in aanmerking voor studiefinanciering?

Antwoord:

Iedereen die begint met een opleiding op de hogeschool of universiteit en jonger is dan 30 jaar kan studiefinanciering krijgen. Ben je nog geen 18 jaar en ga je studeren? Dan krijg je studiefinanciering pas nadat je studie is begonnen.

De opleiding die je gaat doen moet een voltijd- of duale opleiding aan HBO of universiteit zijn. Je moet ook Nederlander zijn. Heb je niet de Nederlandse nationaliteit? Dan kun je studiefinanciering krijgen als je een geldig verblijfsdocument hebt en in Nederland woont.

Je kunt ook studiefinanciering krijgen voor een voltijdopleiding aan een MBO. Je moet dan wel 18 jaar of ouder zijn. Doe je een MBO-opleiding op niveau 1 of 2? Dan is de studiefinanciering een gift. Na je opleiding betaal je alleen een eventuele lening terug. Doe je een MBO-opleiding op niveau 3 of 4? Dan is de studiefinanciering een prestatiebeurs. Dat betekent dat jij je studiebeurs terug moet betalen als jij je diploma niet haalt.

Studiefinanciering aanvragen

Bij DUO krijg je meer informatie over studiefinanciering voor het MBO en studiefinanciering voor het HBO of universiteit. Je kunt hier de studiefinanciering ook meteen aanvragen.

Bronnen
Eigenaar: kluwer

Laatst gewijzigd

14-09-2015

Stuur door aan een vriend