Kan ik mijn huisdier invoeren in Aruba?

Antwoord:

Ja, dat kan. De veterinaire dienst van Aruba stelt de volgende eisen aan het invoeren van huisdieren:

 1. U heeft een geldige gezondheidsverklaring van uw huisdier. De verklaring is afgegeven en ondertekend door een bevoegde dierenarts en niet ouder dan 2 weken wanneer u aankomt op Aruba.
 2. U heeft een geldige verklaring van vaccinatie tegen hondsdolheid (rabiës). De verklaring is gegeven en ondertekend door een bevoegde dierenarts. Deze vaccinatie moet minimaal een maand en maximaal een jaar voor de datum van aankomst op Aruba zijn gegeven. Puppies of kittens die jonger zijn dan 4 maanden hoeven geen rabiësvaccinaties te krijgen. De dierenarts moet dan verklaren dat het dier te jong is voor rabiësvaccinaties.
 3. U heeft een signalement van het dier, zodat duidelijk is dat de gezondheidsverklaring (eis 1) en de verklaring van rabiësvaccinaties (eis 2) over uw huisdier gaan. Dit signalement staat meestal op de gezondheidsverklaring. Het signalement moet in ieder geval het volgende vermelden:diersoort;
  1. geslacht;
  2. leeftijd ( bij voorkeur geboortedatum);
  3. kleur en aftekening, soort haar;
  4. opvallende permanente bijzonderheden die identificatie vergemakkelijken.
 4. Bij voorkeur heeft uw huisdier een microchip met zijn signalement voor identificatie.
 5. U moet uw dier diervriendelijk vervoeren. De luchtvaartmaatschappijen letten hier tegenwoordig goed op en kunnen u daarover adviseren.
Bronnen
Eigenaar: kluwer

Laatst gewijzigd

08-09-2015

Stuur door aan een vriend