Kan een werkgever voor mij premiekorting krijgen?

Antwoord:

Ja, een werkgever die u in dienst neemt kan een korting krijgen op de premies sociale verzekeringen die hij voor u betaalt.

Ouderen

Bent u 50 jaar of ouder en heeft u een uitkering wegens ziekte of handicap? Dan kan uw werkgever een korting op de loonheffing krijgen van maximaal € 7.000 per jaar. Hij moet bij de Belastingdienst aantonen dat u een uitkering had op de dag vóór u in dienst kwam. Daarvoor heeft hij een doelgroepverklaring nodig van de instantie waarvan u uw uitkering krijgt. Uw werkgever kan deze korting maximaal 3 jaar voor u krijgen.

Let op: per 1 januari 2015 geldt deze regeling alleen voor werknemers die ouder dan 56 jaar zijn.

Jongeren

Bent u tussen de 18 en de 26 jaar en heeft u een WW- of een bijstandsuitkering? Dan kan uw werkgever een korting op de loonheffing krijgen van maximaal € 3.500 per jaar. Uw werkgever kan deze korting maximaal 2 jaar voor u krijgen. Hij moet bij de Belastingdienst aantonen dat u een uitkering had op de dag vóór u in dienst kwam. Daarvoor heeft hij een doelgroepverklaring nodig van de instantie waarvan u uw uitkering krijgt. Uw werkgever kan deze korting maximaal 2 jaar voor u krijgen.

Let op: Deze regeling geldt tot 1 januari 2016.

Bronnen
Eigenaar: kluwer

Laatst gewijzigd

12-12-2014

Stuur door aan een vriend