Hoe werkt de aanvraagprocedure voor een vergunning of visum om in Nederland te mogen zijn?

Antwoord:

Wilt u als vreemdeling naar Nederland komen, dan hebt u meestal een visum of een machtiging tot voorlopig (mvv) verblijf nodig.

U vraagt een visum aan als u voor kort verblijf naar Nederland komt, bijvoorbeeld voor vakantie. Een mvv vraagt u aan als u langer in Nederland wilt blijven, bijvoorbeeld voor uw werk of studie of omdat u bij uw gezin wilt gaan wonen. Een visum en een mvv vraagt u aan bij de Nederlandse ambassade of het Nederlands consulaat in uw land.

Hebt u een mvv gekregen, dan kunt u na aankomst in Nederland een aanvraag indienen voor een verblijfsvergunning. Deze vraagt u aan bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Bronnen
Eigenaar: kluwer

Laatst gewijzigd

06-03-2013

Stuur door aan een vriend