Hoe kan ik veranderen van zorgverzekeraar of zorgverzekering?  

Antwoord:

U kunt aan het einde van elk jaar wisselen van basiszorgverzekering. U kunt dan een andere zorgverzekering nemen, of u kunt overstappen naar een andere zorgverzekeraar. U moet uw oude verzekering uiterlijk op 31 december opzeggen. Vervolgens moet u vóór 1 februari een nieuwe zorgverzekering afsluiten. De nieuwe verzekering gaat dan met terugwerkende kracht op 1 januari in.

Tussentijds overstappen

Bij een aantal zorgverzekeraars is het mogelijk om ook op andere momenten in het jaar over te stappen. Of dit kan, en onder welke voorwaarden kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar.

Aanvullende verzekering

Aanvullende verzekeringen staan los van basiszorgverzekeringen. Heeft u een aanvullende zorgverzekering en wilt u deze verzekering wijzigen of opzeggen? U kunt dan het beste de polisvoorwaarden raadplegen of contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Als u wisselt van aanvullende verzekeringen is het verstandig om eerst de nieuwe af te sluiten en daarna pas de oude op te zeggen. De nieuwe verzekeraar mag u namelijk weigeren voor aanvullende zorgverzekeringen.

Bronnen
Eigenaar: kluwer

Laatst gewijzigd

08-05-2013

Stuur door aan een vriend