Hoe kan ik mijn geregistreerd partnerschap beëindigen als we geen kinderen hebben? 

Antwoord:

U kunt uw geregistreerd partnerschap ontbinden bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Beëindiging bij de ambtenaar van de burgerlijke stand is alleen mogelijk als er geen kinderen zijn en als u samen een overeenkomst heeft gesloten over de beëindiging. U kunt uw geregistreerd partnerschap ook beëindigen bij de rechter. Hiervoor geldt dezelfde procedure als bij het beëindigen van een geregistreerd partnerschap mét kinderen.

Beëindigen bij de ambtenaar van de burgerlijke stand

Een geregistreerd partnerschap beëindigen bij de ambtenaar van de burgerlijke stand kan alleen als u het verzoekschrift samen indient. Wel moet u naar een advocaat of notaris om een verklaring te halen, waarin staat dat u samen een overeenkomst over de beëindiging heeft gesloten. Bij het opstellen van die overeenkomst kan uw advocaat of notaris helpen. Die verklaring moet dan worden ingeschreven.

Erkenning in het buitenland

In het buitenland kan de erkenning van een beëindiging na een omzetting op problemen stuiten. Het is raadzaam daarover deskundig juridisch advies in te winnen bij een rechtsbijstandverlener.

Bronnen
Eigenaar: kluwer

Laatst gewijzigd

08-09-2014

Stuur door aan een vriend