Bouwkavels Lage Heide

Er komen 81 bouwkavels en 5 exclusieve landgoedkavels beschikbaar in de wijk Lage Heide. De eerste 26 kavels zijn nu in de vrije verkoop! Dé mogelijkheid om eindelijk uw droomhuis te bouwen in een jonge, groene en aantrekkelijke wijk. Neem direct contact op met de gemeente via telefoonnummer 040-2083444 of e-mail lageheide@valkenswaard.nl.

Uitgifte bouwkavels in Lage Heide

Lage Heide wordt een mooie, groene wijk met een dorps karakter aan de zuidkant van Dommelen. In het nieuwe woongebied komen circa 330 woningen en 8 woonwagens. Zo'n 250 woningen worden gerealiseerd door Project-Zuid, een combinatie van projectontwikkelaar en bouwbedrijven. Lage Heide krijgt verschillende woningtypes, waaronder rijwoningen, patiowoningen, tweekappers en vrijstaand geschakelde woningen. Maar Lage Heide biedt ook plaats voor vrijstaande woningen van particulieren. De gemeente Valkenswaard geeft hiervoor totaal 81 bouwkavels uit en 5 landgoedkavels. Op deze pagina leest u hoe u in aanmerking kunt komen voor een kavel op deze gewilde locatie.

De natuur bij uw voordeur: wonen in Lage Heide

Wonen op de plek waar u helemaal thuis bent. In het huis van uw dromen; uw thuis. Dat is Lage Heide. Groen, dorps en knus. Vanuit uw voordeur stapt u een prachtig natuurgebied in. Het gezellige Valkenswaardse centrum ligt op fietsafstand. En pakt u de auto of het openbaar vervoer, dan bent u zo in bijvoorbeeld Eindhoven. In deze nieuwe wijk, aan de rand van Dommelen biedt de gemeente Valkenswaard unieke bouwkavels aan. Voor uw droomhuis! In Lage Heide geeft de gemeente Valkenswaard in totaal 81 kavels uit voor de bouw van vrijstaande woningen. Daarnaast komen er 5 landgoedkavels: riante kavels op een terp. Het landgoed grenst aan het nieuwe natuurgebied richting de Dommel. Dat is echt wonen op stand in het groen.

Bouw uw droomhuis in Lage Heide

Fase 1 is nu in ontwikkeling. De gemeente Valkenswaard biedt 26 bouwkavels aan voor uw droomhuis. Deze kavels - variërend in grootte van 430 tot 639 m2 - zijn nu in de vrije verkoop. Op dit moment is een grondprijs voor de bouwkavels vastgesteld van € 460,- per m2 vrij op naam (deze prijs is inclusief omzetbelasting op basis van 21% en de notaris- en kadasterkosten). De ligging van de kavels vindt u in de tekening bouwkavels 2012 Lage Heide. De bouwkavels zijn hierbij herkenbaar door de indicatief hierop ingetekende blauwe woning en garage. Voor de uiteindelijke vorm, positie en afmetingen zijn uiteindelijk bepalend:

  1. het bestemmingsplan (www.ruimtelijkeplannenvalkenswaard.nl onder 'plannen in werking');
  2. het beeldkwaliteitplan;
  3. het inrichtingsplan openbare ruimte;
  4. en natuurlijk uw persoonlijke wensen.

De gemeente Valkenswaard geeft geen enkele garantie over het beschikbaar komen - en het moment daarvan - van bouwkavels in een latere fase.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Download hier de kavelbrochure, of maak een afspraak.

Uitgifte landgoedwoningen

In een latere fase wordt naar verwachting gestart met de uitgifte van vijf grote kavels voor landgoedwoningen. Deze kavels liggen op een terp in het nog te ontwikkelen landgoed. Dit grenst direct aan de nieuwe woonwijk en komt aan de straat Heidehorst. Voor dit gedeelte van Lage Heide is een uitwerkingsplan en een apart beeldkwaliteitplan beschikbaar. Nadere informatie over deze landgoedwoningen volgt zodra duidelijk is op welk moment deze kunnen worden uitgegeven.