SMS-en belparkeren

Op alle terreinen voor betaald parkeren in de gemeente Valkenswaard kan betaald worden via het versturen van een SMS of het bellen naar een provider. Deze betaalservice wordt naast muntgeld, real time parkeren en de chipknip ingezet.


Registreren bij provider
Om gebruik te kunnen maken van de SMS-en belparkeren, moeten parkeerders zich aanmelden bij een provider via hun website. In de gemeente Valkenswaard kunt u kiezen uit drie providers: Park-line (www.park-line.nl), Parkmobile (www.parkmobile.nl) en Yellowbrick (www.yellowbrick.nl). Dan ontvangt u van de provider een speciale kaart of sticker voor uw auto die u kunt bevestigen op de voorruit. Door deze kaart kunnen parkeercontroleurs zien dat de parkeerder geregistreerd is en bij welke provider.


Aanmelden bij provider
Wanneer een gebruiker wil parkeren, meldt hij zich per SMS of per telefoon aan bij de provider. De parkeerautomaten zijn voorzien van bordjes met daarop een code. De automobilist belt of stuurt een SMS naar zijn provider en geeft de code door. Bij vertrek wordt dezelfde handeling verricht; zo wordt de exacte parkeertijd betaald. Parkeercontroleurs kunnen ter plaatse controleren of de bezitter van de geparkeerde auto betaald heeft. De provider registreert de verstreken tijd. De parkeertijd wordt achteraf in rekening gebracht door de providers. Een keer in de maand wordt het parkeerbedrag afgeschreven van uw rekening.


Kosten
Registratie voor SMS-parkeren en belparkeren kost de automobilist eenmalig inschrijfgeld. Daarbovenop brengt elke provider per parkeeractie extra kosten in rekening. Vanzelfsprekend moet u ook het verschuldigde parkeertarief betalen.


Voordelen SMS-belparkeren
Een groot voordeel van het belparkeren is dat de parkeertijd niet kan verlopen (behalve het overschrijden van de maximaal toegestane parkeertijd). Bovendien hoeft u niet naar de parkeerautomaat te lopen om een kaartje te halen. Verder kan ook op de parkeerterreinen in een aantal andere gemeenten (onder andere Eindhoven) gebruik worden gemaakt van deze dienst. Voor zakelijke rijders is het een extra voordeel dat er maandelijks een overzicht beschikbaar is van de betalingen op parkeerterreinen.