Fietsparkeren

Maak uw keuze:

 

 

U kunt hier de folder 'Hoe voorkomt u fietsendiefstal' downloaden'.

 


Fietsenstalling Prinses Irene Brigadeplein

Er is een bewaakte fietsenstalling aan het Prinses Irene Brigadeplein (nabij Waalreseweg), voorlopig tot 31 maart 2010. Het blijft tot die tijd een bewaakte stalling waarin het stallen van uw fiets, brom- , snorfiets of scooter gratis blijft.


Na 31 maart 2010 bekijkt het college of de fietsenstalling op deze wijze wordt voortgezet. In de besluitvorming wordt de bezettingsgraad betrokken en functie van de fietsenstalling, ook in relatie met het gebruik van de Lock'n'Go fietsenklemmen die in 2009 op drie locaties in het Valkenswaardse centrum zijn geplaatst.


Gratis stallen bevorderen
Redenen om het gratis bewaakt stallen te bevorderen zijn onder andere:

 

 • stimulans om met de fiets naar het centrum te komen
 • tegengaan van 'wildparkeren' van fietsen in centrumgebied
 • winkelcentra in de regio hebben ook dergelijke voorzieningen.Voor de bewaking doet de gemeente een beroep op (gesubsidieerde) werknemers van sociale werkvoorziening Ergon.


Openingstijden
De openingstijden van de stalling op het Prinses Irene Brigadeplein zijn:


 

maandag 13.00 - 18.00 uur
dinsdag tot en met donderdag 09.00 - 18.00 uur
vrijdag 09.00 - 21.00 uur
zaterdag 09.00 - 17.00 uur
koopzondagen 13.00 - 17.00 uur


zondag gesloten behalve op koopzondagen.


terug naar boven

 


Lock'n'Go fietsenklemmen

In Valkenswaard vindt u op drie plaatsen elektronische fietsenklemmen:

 

 • Bij de bushalte op de Markt (voor de Rabobank): 48 klemmen voor reizigers met het openbaar vervoer en/of uitgaanspubliek
 • bij de bushalte aan de Eindhovenseweg nabij de hoek met de Merendreef.: 16 klemmen voor reizigers met het openbaar vervoer
 • op de Corridor(-oost), tegenover de ingang van winkelcentrum De Kerverij: 32 klemmen voor winkelend publiek.


Wat is Lock'n'Go?
Lock'n'Go is een manier om een fiets veilig te stallen, 24 uur per dag - 7 dagen per week. Het frame van de fiets wordt door middel van een persoonsgebonden Lock'n'Go-pas in een elektronische klem vastgezet, zodanig dat de fiets vergrendeld is met de stalling zelf. Met één klik kan alleen de pashouder de klem openen en sluiten met de pas. Het Lock'n'Go lidmaatschap is vooralsnog gratis. U betaalt alleen éénmalig € 5,00 borg voor de Lock'n'Go-pas. Als u de pas weer inlevert ontvangt u de borg weer terug.


Voordelen Lock'n'Go:
 

 • veilig tegen diefstal
 • dicht bij de eindbestemming
 • netjes stallen in de openbare ruimte
 • snel en eenvoudig
 • met één klik op slot
 • openingstijd dag en nacht (24 x 7)
 • één pas voor alle Lock'n'Go stallingen.


Aanvragen pas en informatie
Het aanmelden voor Lock'n'Go kan via de website www.lockngo.nl en kies dan de knop 'aanmelden'. Aanmelden kan ook via een formulier, dat gratis is af te halen in het gemeentehuis, de Hofnar 15 te Valkenswaard.

Hoe de stalling precies werkt is te zien op de website www.lockngo.nl via een introductiefilmpje. Ook vindt u hier informatie over het aanvragen van een pas, het huidige stallingsaanbod en nieuwe ontwikkelingen. Voor meer informatie en/of vragen over het aanmelden kunt u ook bellen met de Lock'n'Go klantenservice 0900-lockngo ofwel 0900-5625646.
 

terug naar boven