Pandenbank

De gemeente Valkenswaard lanceerde woensdag 28 mei de Pandenbank. Deze interactieve website valkenswaard.pandenbank.nl is nu online! De site koppelt vraag en aanbod van beschikbare winkelruimte in Valkenswaard op eenvoudige wijze aan elkaar. Dit levert een bijdrage aan het tegengaan van de huidige winkelleegstand. De gemeenteraad heeft in januari het Masterplan Centrum 2014-2020 vastgesteld en het aanpakken van de leegstand is één van de prioriteiten. De introductie van de Pandenbank pakte de gemeente samen met de Stichting Centrummanagement Valkenswaard i.o. op.

De online Pandenbank heeft verschillende functies. Om te beginnen dient de Pandenbank als zoekmachine waar makelaars en pandeigenaren eenvoudig én kosteloos hun beschikbare objecten kunnen invoeren en presenteren. Bezoekers van de Pandenbank krijgen vervolgens een optimaal inzicht in het aanbod van winkelruimte. Hiermee wordt vraag en aanbod op eenvoudige manier aan elkaar gekoppeld. Bovendien stelt het de gemeente in staat pro-actief op zoek te gaan naar nieuwe ondernemers, nieuwe winkelformules die zich in Valkenswaard zouden willen vestigen.

Daarnaast is de Pandenbank ook een promotiewebsite. Het centrum van de gemeente en de ontwikkelingen kunnen hiermee onder de aandacht worden gebracht. En tenslotte dient de Pandenbank als analyse-instrument waarmee ontwikkelingen in prijs, tijd, locatie, verschuivingen en dergelijke op eenvoudige wijze zijn te monitoren.

Wethouder Buiter is blij dat de Pandenbank nu gelanceerd en online is. “Het college wil het centrum van Valkenswaard levendig en vitaal houden. Daarom moeten we zien te voorkomen dat er op teveel plaatsen winkels leeg staan. Dit heeft onze continue aandacht, maar is verre van eenvoudig. Leegstand is niet goed voor het straatbeeld en daarmee het functioneren van de centrale winkelfunctie die wij van oudsher vervullen voor de regio. Met de Pandenbank hebben we een nieuw instrument in handen dat ons hierbij ongetwijfeld zal helpen”.