Voortgezet onderwijs

In de gemeente Valkenswaard is één scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs (VMBO, HAVO, Atheneum en Gymnasium): de scholengemeenschap Were Di, Merendreef 1, Postbus 256, 5550 AG Valkenswaard, telefoonnummer 040-2074700.

OPEDUCA

Scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard werkt volgens de principes van OPEDUCA; een VN project om onderwijs vorm te geven in samenhang met de rest van de maatschappij. Bedrijven in de regio leveren niet alleen stageplekken of oefenmateriaal, maar zijn volwaardige kennispartners. 

Maatschappelijke betrokkenheid

Via betekenisvol onderwijs maken leerlingen kennis met technieken uit de eindtermen van de examens, loopbaanoriëntatie en het ontwikkelen van een duurzame attitude. 

Aansluiting bij de praktijk

Veel bedrijven en organisaties in de regio Valkenswaard stellen hun kennis, tijd en soms technisch materiaal ter beschikking aan de leerlingen. Belangrijke partners zijn de Vereniging Industrieel Contact Valkenswaard, VDL en ASML. Zo is bijvoorbeeld de 'architect' uit de leerling groep naar Margry-Arts Architecten geweest voor het maken van de tekeningen en komt de architect naar school om te coachen. Een andere groep wordt gecoacht door BOTS Bouwbedrijf dat prefab systeemwanden voor energiezuinige woningen produceert. Mansveld Projecten & Services heeft leerlingen op bezoek gehad om te kijken naar Smart Living.

InstallAward 2014

In 2014 heeft WereDi de InstallAward gewonnen.

Zie ook