Wandelen in de wijk van start

Dit item is gearchiveerd op 01-06-2012.

In de maand mei wordt er in Valkenswaard op twee plaatsen gestart met Wandelen in de wijk, een initiatief om mensen die niet op andere manieren aan sport doen, samen in beweging te krijgen.

 

De wandelingen zijn wekelijks, met een vast startpunt en tijdstip. Met ingang van 11 mei wordt er op vrijdagmiddag gewandeld in het gebied Hoge Akkers / Centrum / Turfberg. De start is telkens om 15.00 uur bij buurthuis 't Huukske aan de Klappermanstraat. Met ingang van 15 mei wordt er op dinsdagmiddag gewandeld in het gebied Geenhoven / 't Gegraaf. De start is telkens om 14.30 uur bij De Bogen aan de ingang Oranje Nassaustraat.

 

Wandelen in de wijk is het wekelijks samen met anderen een uurtje lopen door de eigen omgeving, gevolgd door een kopje koffie of thee in een locatie in de buurt. Laagdrempelig, gezellig en gezond! Lid worden of zich inschrijven is niet nodig; wie zin heeft zorgt ervoor om op de afgesproken plaats en tijd aanwezig te zijn. Meelopen is gratis; het kopje koffie of thee na afloop is voor eigen rekening.

 

Wandelen in de wijk is speciaal bedoeld voor die mensen die niet gemakkelijk aansluiting vinden bij bestaand beweegaanbod. Dat kan te maken hebben met beperkingen zoals het minder mobiel zijn door bijvoorbeeld het gebruik van een rollator. Maar het kan ook zijn dat het gewoon lastig is om alléén iets te ondernemen. Ook gezonde senioren zijn van harte welkom. De wandelingen worden begeleid door vrijwilligers. Het wandeltempo wordt aangepast aan de mogelijkheden van de groep.

 

Voor meer informatie kunt u terecht bij de heer D. van Diepen, bereikbaar tijdens kantoortijden van maandag t/m donderdag, telefoonnummer 040-2046614, e-mail dickvandiepen@paladijn-welzijn.nl.

 

Wandelen in de Wijk is een samenwerkingsproject van: Gemeente Valkenswaard, Paladijn, GGD Brabant-Zuidoost, Valkenhof, Buurtorganisaties én buurtbewoners.