Waarschuwing voor opdringerige klusjesmannen

Dit item is gearchiveerd op 09-08-2012.

De politie waarschuwt (ook in Valkenswaard en Waalre) voor opdringerige klusjesmannen die hun diensten aanbieden aan de deur.

 

Met enige regelmaat worden - vaak oudere - mensen aan huis benaderd door (veelal Engels sprekende) klusjesmannen die op zeer dwingende wijze hun diensten aanbieden. Bijvoorbeeld om dakgoten te reinigen en schoorstenen te vegen, tegen betaling. Wanneer zij daadwerkelijk door een bewoner worden ingezet, kan er achteraf een rekening gepresenteerd worden die vele malen hoger is dan het vooraf afgesproken bedrag omdat de klussers zogenaamd tegen meer problemen aanliepen.

 

Blijf alert !

Ook in Valkenswaard en Waalre blijken dergelijke praktijken zo nu en dan plaats te vinden. Onlangs is een bewoonster in Waalre het slachtoffer geworden. Twee mannen kwamen aan de deur en boden aan om de gevels van de woning schoon te maken. Uiteindelijk gingen twee andere jonge jongens het werk doen. Anders dan van te voren was overeengekomen, zijn de jongens nog geen uur aan het werk geweest en moest de vrouw 400 euro afrekenen.

 

De 'klussers' lijken het vooral te hebben voorzien op oudere mensen. De politie adviseert bewoners alert te zijn. Bedank vriendelijk voor het aanbod, maar ga nooit in op voorstellen. Ook niet wanneer de klussers aardig overkomen. Is het nodig dat er onderhoud gepleegd wordt aan uw woning? Neem dan altijd contact op met een bedrijf dat goed aangeschreven staat en maak van te voren duidelijke afspraken over het te betalen bedrag en de te verrichten werkzaamheden.

 

 

Bookmark and Share