Valkenswaard genomineerd voor beste weekmarkt

Dit item is gearchiveerd op 25-10-2012.

De weekmarkt van Valkenswaard is genomineerd voor ‘beste weekmarkt van Nederland’ in de categorie 'grote markten' (meer dan vijftig kooplieden). Dat is bekendgemaakt door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD).

De weekmarkt van Valkenswaard is een markt met een veelzijdig aanbod (meer dan 60 marktkooplieden) die een hoge waardering kent van bezoekers. Een recent onderzoek uit juni 2012 laat zien dat de weekmarkt een regionale aantrekkingskracht heeft, maar liefst 28% van de wekelijkse bezoekers komt uit België en 14% uit de directe omgeving van Valkenswaard.

Aantrekkelijke markt
Het is ook niet verrassend dat de weekmarkt deze aantrekkingskracht heeft. De markt heeft een divers aanbod, biedt kwaliteitsproducten, is goed toegankelijk en kent dankzij de opstelling en integratie met de omliggende horeca een gezellige en sfeervolle uitstraling. De gemeente is er dan ook erg trots op en blijft continu werken aan verbetering. Zo is de gemeente onlangs gestart met het traject ‘de markt van morgen’. In samenwerking met onder andere het HBD onderzoekt de gemeente hoe ze ervoor kan zorgen dat de weekmarkt ook in de toekomst deze regionale aantrekkingskracht blijft behouden. Een bedrijfsmatigere aanpak van de markt waarbij vooral wordt gekeken naar de samenwerking met de omgeving.

Veelzijdig Valkenswaard
Valkenswaard profileert zich onder de noemer Veelzijdig Valkenswaard. Veelzijdig in al hetgeen dat Valkenwaard de bewoner en bezoeker te bieden heeft op het gebied van eten & drinken, winkelen, kunst & cultuur, evenementen, sport en overnachten. De weekmarkt zien wij als een zeer belangrijk onderdeel hiervan.