Valkenswaard doet mee met Burgernetcampagne

Dit item is gearchiveerd op 10-10-2013.

De landelijke campagne ‘Meld je aan voor Burgernet’ is van start gegaan. Ook gemeente Valkenswaard doet mee. Burgemeester drs. A.B.A.M. Ederveen roept alle inwoners van Valkenswaard op zich nu aan te melden op www.burgernet.nl. 

Burgemeester Ederveen: “Samen kunnen we Valkenswaard nóg veiliger maken. Want hoe meer mensen mee doen, hoe groter de kans dat inbrekers worden opgepakt en vermiste personen worden teruggevonden.”

Burgernet werkt heel eenvoudig. Na een melding van een inbraak, tasjesroof of een vermist kind, kan de politie een Burgernetactie starten. Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar de gezochte persoon die duidelijk is omschreven. Wie informatie heeft, kan met het Burgernetnummer 0800-0011 gratis bellen met de meldkamer. Die informatie speelt de meldkamer direct door naar de politie. Op dit moment wordt al 1 op de 10 Burgernetacties dankzij tips van Burgernetdeelnemers opgelost.

“Hoe meer mensen meedoen, hoe meer Burgernetacties we met succes kunnen afsluiten. Want samen zien we méér,” vertelt burgemeester Ederveen. “Op dit moment hebben we in Valkenswaard al 2260 Burgernetdeelnemers. Ik wil dat dit aantal flink toeneemt tijdens de campagne, om onze wijken nóg veiliger te maken. Heeft u zich nog niet aangemeld? Ga dan vandaag nog naar www.burgernet.nl om u te registreren.