Valkenswaard doet in 2015 weer mee met de innovatiewedstrijd 'Jouw Slimste Idee'

Dit item is gearchiveerd op 24-07-2014.

Valkenswaard doet volgend jaar weer mee met de innovatiewedstrijd ‘Jouw Slimste Idee’. De finale zal waarschijnlijk in mei 2015 plaatsvinden in De Ontdekfabriek tijdens de Dutch Technology Week.

Ook in 2013 en 2014 nam Valkenswaard deel aan de wedstrijd. Die deelname is mede ingegeven door het feit dat ‘techniek in het onderwijs’ een speerpunt is binnen het gemeentelijk onderwijsbeleid. Op de scholen en door individuele leerlingen werd zeer enthousiast meegedaan; vanuit Valkenswaard werden 45 ontwerpen ingediend bij De Ontdekfabriek.
Stef van Herk (7) van basisschool De Pionier werd dit jaar uitverkoren om Valkenswaard te vertegenwoordigen in de finale, waarin hij met zijn ‘Hulpkastje’ een uitstekende presentatie gaf.

Burgemeester coachende rol

In 2012 vond, in het kader van de communicatiecampagne rondom ‘Brainport, de slimste regio van de wereld’, de eerste editie plaats van de innovatiewedstrijd ‘Jouw Slimste Idee’. Zowel de wedstrijd als de campagne was een groot succes. De finalisten presenteerden, gecoacht door hun eigen burgemeester en/of wethouder Onderwijs, hun slimste ideeën. Vanwege het succes werd besloten om aan dit project een vervolg te geven.