Valkenswaard digitaliseert: minder vaak naar gemeentehuis voor vergunningen

Dit item is gearchiveerd op 30-08-2013.

Vergunningen aanvragen gaat sinds enkele jaren steeds meer digitaal in Valkenswaard. Van het landelijke Omgevingsloket Online tot de lokale Snelbalie Vergunningen van de gemeente. Maar hoe zit het eigenlijk met de verleende vergunningen?

De aanvrager krijgt die nog steeds op papier toegezonden totdat de gemeente een goedgekeurd digitaal archief heeft. Maar omwonenden en belanghebbenden kunnen sinds het begin van dit jaar verleende vergunningen ook via www.valkenswaard.nl inzien. En sinds enkele weken ook met de belangrijkste bijlagen erbij zoals tekeningen. In de meeste gevallen is dat voldoende. Willen mensen toch het hele dossier inzien voor bijvoorbeeld constructieberekeningen, dan kan dat bij het Omgevingsloket. Kortom de gemeente werkt continu aan het verbeteren van de dienstverlening. De verleende omgevingsvergunningen zijn te vinden op deze website onder ‘bekendmakingen’. Scheelt vaak weer een ritje naar het gemeentehuis.

Snel en makkelijk: via e-mail bekendmakingen uit uw buurt

U kunt zich ook snel en makkelijk laten informeren via de gratis 'E-mailservice Bekendmakingen' wat de gemeente Valkenswaard over uw eigen buurt besluit. Zoals welke kap- of omgevingvergunningen worden verleend. Meld u gratis aan en ontvang direct de meest recente lokale en regionale bekendmakingen per e-mail. De e-mailservice is gebruiksvriendelijk.