Uitspraak Raad van State appartementen Willibrorduslaan

Dit item is gearchiveerd op 17-05-2012.

Woningbelang realiseert een nieuwbouwproject aan de Haagstraat / Willibrorduslaan in Valkenswaard. Hier bouwt Woningbelang onder andere 36 seniorgeschikte appartementen. Tegen dit deel van het plan zijn bezwaren gemaakt en is vervolgens beroep ingesteld.

 

De Raad van State heeft op 10 mei een verzoek om voorlopige voorziening afgewezen dat namens enkele omwonenden was ingediend. Tegelijkertijd is het hoger beroep van deze belanghebbenden ongegrond verklaard. Hierdoor is een eind gekomen aan deze juridische procedure en is de bouwvergunning onherroepelijk geworden. Woningbelang mag doorgaan met bouwen en zal in juni de bouw hervatten.

 

Woningzoekenden

Er zijn veel mensen op zoek naar een betaalbare woning. Er zijn lange wachttijden voor een huurwoning. En er zijn nog steeds te weinig geschikte en betaalbare woningen voor woningzoekenden. Daarom bouwt Woningbelang nieuwe huizen. Huizen die passen bij de behoeften van de woningzoekenden. Dat zijn vooral seniorgeschikte en starterswoningen. Het project aan de Willibrorduslaan / Haagstraat is een van de projecten om ervoor te zorgen dat het woningtekort in Valkenswaard opgelost wordt.

 

Naar verwachting worden de 36 appartementen eind 2013 opgeleverd.