Transnationaal Landschap De Groote Heide van start!

Dit item is gearchiveerd op 18-10-2012.

Op woensdag 26 september ondertekenden de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende, Valkenswaard, Neerpelt en Hamont-Achel de intentieovereenkomst Transnationaal Landschap De Groote Heide.

De vijf gemeenten hebben met de intentieovereenkomst de ambitie uitgesproken hun gezamenlijk grondgebied, Transnationaal Landschap de Groote Heide, herkenbaar en beleefbaar op de kaart te zetten. Ze willen een aantrekkelijk, duurzaam, authentiek en levendig vestigingsklimaat zijn in de Brainport Regio, dat toonaangevende woon-, werk- en recreatiemogelijkheden biedt in een uitnodigende groene omgeving.

De intentieovereenkomst was de afsluiting van de Groote Heide Conferentie, die heeft plaatsgevonden in de Achelse Kluis. Overheid, bedrijfsleven en andere belanghebbenden waren bij elkaar gekomen om door te praten over de kansen en mogelijkheden die het Transnationaal Landschap de Groote Heide te bieden heeft.

Tijdens de bijeenkomst werd onder andere een inspirerende film van het gebied getoond en verder ingegaan op het ontwikkelingsperspectief van de regio. Ook kwamen enthousiaste ondernemers aan het woord die toelichtten hoe zij de kansen van het Transnationaal Landschap De Groote Heide succesvol willen benutten.

Voor meer informatie kunt terecht op de website www.grooteheide.eu.

Bekijk de film over De Groote Heide.