Succesvolle bijeenkomst Sportimpuls subsidieregeling

Dit item is gearchiveerd op 26-02-2013.

In januari werd een informatiebijeenkomst georganiseerd over de Sportimpuls. Deze landelijke subsidieregeling biedt mogelijkheden voor sport- en beweegaanbieders om activiteiten op te starten voor mensen die nog niet of nauwelijks sporten en bewegen, of dreigen uit te vallen. In 2013 is hiervoor 13 miljoen euro beschikbaar.

Om de Valkenswaardse sport- en beweegaanbieders over deze regeling te informeren organiseerde sportadviseur Frank van den Boomen, hierbij ondersteund door de gemeente Valkenswaard en de Sportraad Valkenswaard, een informatiebijeenkomst. De Sportraad had hiervoor zaal D’n Instroom ter beschikking gesteld en zorgde ontvangst met koffie en thee.
Bij de bijeenkomst waren ruim 40 personen aanwezig en zo’n 30 verschillende organisaties vertegenwoordigd. Tijdens de bijeenkomst vertelden Roland Jansen (Ondersteuningsorganisatie Sportimpuls) en Frank van den Boomen over de regeling en de mogelijkheden die deze biedt voor de gemeente Valkenswaard.

Subsidie

Hockeyvereniging H.O.D. kreeg tijdens de eerste tranche van deze regeling een subsidie toegekend, en is inmiddels gestart met de activiteiten. Ook voor de tweede tranche, die loopt tot 5 maart 2013, hebben diverse partijen reeds aangegeven een aanvraag in te zullen dienen om ook een substantiële subsidie voor hun club binnen te halen.

Ondersteuning

Valkenswaardse sport- en beweegaanbieders die meer informatie willen over de regeling of van plan zijn om een aanvraag in te dienen, kunnen hierbij rekenen op ondersteuning van de gemeente Valkenswaard en de Sportraad Valkenswaard. Zij kunnen u bijvoorbeeld informeren over de regeling, meedenken over de uitvoering, u wijzen op mogelijke samenwerkingspartners of helpen bij het uitvoeren van een buurtscan. Hiervoor kunt u contact opnemen met sportadviseur Frank van den Boomen via Frank.van.den.Boomen@valkenswaard.nl.