Start cursus Djembé bij het CMD

Dit item is gearchiveerd op 01-11-2012.

Op dinsdag 30 oktober begint bij het Centrum voor Muziek en Dans de nieuwe cursus Djembé. Iedereen kan hieraan deelnemen. Samenspelen en spelplezier staan bij de cursus op de eerste plaats. Techniek en speelvaardigheid krijgen natuurlijk ook grote aandacht.

De cursus Djembé, ook wel Afrikaans trommelen genoemd, heeft als doel om mensen in aanraking te brengen met West-Afrikaanse percussie-ritmes. Deze ritmes zijn geënt op muziek uit onder andere Mali, Guinee, Senegal en Ghana. Begrippen als leader, frontman, solist en cues worden toegelicht om de muziek te kunnen begrijpen en te kunnen spelen. Gewerkt wordt aan basisslagen en basispatronen.

De sessies worden geleid door Bruce van Mulier. Deze muzikant speelt als percussionist in diverse ensembles en bands. Ook kan hij bogen op een brede ervaring als docent onder meer in Eindhoven, Nijmegen en Rotterdam.

De cursus start op dinsdag 30 oktober. De cursus vindt plaats van 20.00-21.00 uur. Kosten voor deelname bedragen € 99 voor 12 lessen van een uur. Er is plaats voor ± tien personen per groep.

Indien u belangstelling heeft om deel te nemen aan de cursus kunt u zich via een inschrijfformulier, tot 22 oktober, aanmelden bij het Centrum voor Muziek en Dans, De Hofnar 14 in Valkenswaard, telefoon: 040-2083591.