Spektakel op het water!

Dit item is gearchiveerd op 19-05-2013.

Hoewel ze de meivakantie nog maar net afgesloten hebben, gaan 553 basisschoolleerlingen komende week bij Waterskicentrum "De Kempervennen" op bezoek om kennis te maken met de waterskisport. 

Van maandag 13 tot en met vrijdag 17 mei krijgen alle leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de Valkenswaardse basisscholen de kans om kennis te maken met het waterskiën. Speciaal voor deze leerlingen opent Waterskicentrum "De Kempervennen" geheel gratis haar deuren om de kinderen kennis te laten maken met deze spectaculaire sport.

Ervaren instructeurs

De kinderen worden tussen 9.00 uur en 15.00 uur (woensdag en vrijdag tot 12.30 uur) met een snelheid van 30 kilometer per uur door een sleeplift voortgetrokken over een afstand van 770 meter. Omdat de meeste kinderen nog nooit op de waterski gestaan hebben, staat het gehele team van ervaren instructeurs klaar om hen de beginselen van deze sport aan te leren. Ouders en begeleiders kunnen vanaf het terras de verrichtingen van de kinderen en hun groepsleerkrachten volgen en meegenieten van het spektakel op het water!

Kennismaking

Door het aanbieden van deze activiteit, krijgen de Valkenswaardse basisschoolkinderen de gelegenheid om onder schooltijd een bezoek te brengen aan de Valkenswaardse sportaanbieders. Door samen met klasgenootjes onder schooltijd verschillenden sporten te beoefenen krijgen de leerlingen een goed beeld van de het sportaanbod in (en rondom)  de gemeente Valkenswaard. Komend jaar zullen daarom ook nog andere kennismakingslessen bij verschillenden sportaanbieders aangeboden worden.Mochten er verenigingen of sportaanbieders zijn die ook geïnteresseerd zijn om activiteiten in samenwerking met de basisscholen aan te bieden dan kunnen deze contact opnemen met de Sportcoördinator van team Sport van de gemeente Valkenswaard, René Hendrikx, telefoon: 040 2083 469 of rhe@valkenswaard.nl