Samen sterk voor vrijwilligerswerk

Dit item is gearchiveerd op 08-12-2012.

Bestuurders en coördinatoren van vrijwilligersorganisaties en zorginstellingen in Valkenswaard die met vrijwilligers werken zijn de motoren van het vrijwilligerswerk. Zij zorgen er voor dat de inzet van duizenden vrijwilligers in Valkenswaard in goede banen loopt.

De gemeente Valkenswaard nodigt hen dan ook van harte uit voor het: Congres Vrijwillige Inzet (samen sterk voor vrijwilligerswerk op 8 december van van 9.30 uur tot 16.30 uur bij Scholengemeenschap Were Di. Het brede veld van het vrijwilligerswerk is volop in beweging. Coördinatoren en bestuurders staan voor heel wat uitdagingen: versterken van de kwaliteit en continuïteit, het vinden van de juiste vrijwilligers, vergrijzing of verjonging, diversiteit en bezuinigingen om er maar een paar te noemen.

Steuntje in de rug

Als gemeente Valkenswaard willen wij u daarbij, door middel van kennisoverdracht, een steuntje in de rug geven. Tijdens een plenaire inleiding en vier simultane workshops met vooraanstaande personen uit het werkveld kunt u kennis delen, ervaringen uitwisselen en zich op de hoogte stellen van nieuwe ontwikkelingen en goede voorbeelden.

Vrijwilligersbeleid

Dit congres vloeit voort uit het Vrijwilligersbeleid van de gemeente Valkenswaard en de vastgestelde uitvoeringsnota 2012. Deelname is gratis. De voorbereiding is in volle gang. De uitnodiging met het definitieve programma volgt nog, maar reserveer zaterdag 8 december 2012 alvast in uw agenda en houd deze website in de gaten voor meer informatie en inschrijving.