Ruim 1 1/4 miljoen euro voor onderhoud openbare ruimte

Dit item is gearchiveerd op 25-05-2013.

In 2013 trekt de gemeente Valkenswaard maar liefst 1 1/4 miljoen euro uit voor onderhoud aan wegen, riolering, bruggen en groen. Het college heeft het onderhoudsplan met het bijbehorende budget deze week vastgesteld. Jaarlijks voert de gemeente onderhoud uit aan de openbare voorzieningen binnen de gemeente. 'Dat doen we zo efficiënt als mogelijk door werkzaamheden in clusters uit te voeren. We proberen zoveel mogelijk werk met werk te combineren. Dat is een stuk goedkoper en er is dan ook maar een keer sprake van overlast', aldus wethouder Marcel Bax. 

De afgelopen periode heeft de gemeente riolen en wegen in de woonkernen geinspecteerd. Op basis hiervan is een meerjaren onderhoudsplan wegen en riolering opgesteld. In 2013 gaat de gemeente onder andere op diverse locaties riolering vervangen, relinen, repareren of afkoppelen in de Vest, Dommelen Zuid, Kerkweg en Karel Mollenstraat Zuid, Kornoeljelaan. 

Ook gaat de gemeente her en der werken aan wegen, troittoirs en fietspaden. Zo wordt het troittoir in het Wilhelminapark, de Schafterdijk en de Loonderweg opgeknapt en fietspad in Dommelen herbestraat. Zij gaat dit jaar verder ook de winterschade aan asfaltwegen repareren. De gemeente maakt tijdig bekend waar gewerkt wordt en of dit leidt tot verkeersmaatregelen. Ook een overzicht van de geplande onderhoudswerkzaamheden publiceert de gemeente op de website.