Rioleringswerkzaamheden omgeving Wannerwei

Dit item is gearchiveerd op 21-05-2011.

In de periode van woensdag 4 tot en met vrijdag 20 mei worden rioleringswerkzaamheden uitgevoerd in de omgeving van de Wannerwei in Dommelen.

 

De riolering in de omgeving van de Wannerwei geeft bij zware regenval regelmatig klachten. Omdat dit gebied laaggelegen is wordt het verzamelde rioolwater via een pompsysteem omhooggebracht naar de transportleiding aan de rand van de wijk. Bij zware regenval lopen de rioolbuizen vol met water en is het van belang dat de ontluchting van de buizen goed functioneert. Dat is nu echter niet het geval met als gevolg dat water te hoog omhoog gestuwd wordt, waarbij soms ook in de woningen het waterniveau (in bijvoorbeeld toiletten en afvoeren) stijgt.

 

Om deze problemen op te lossen gaat de gemeente de ontluchting verbeteren op een viertal locaties in Wannerwei en Wagenmakerwei. Verder is overlegd met Woningbelang omdat die de meeste woningen in deze straten verhuurt. Woningbelang heeft in de woningen al de nodige maatregelen genomen en gaat nu de regenwaterafvoeren aan de voorzijde van de huizen extra ontluchten.

 

Daarnaast gaat de gemeente de riolering onder het achterterrein (bij garageboxen) van de Wagenmakerwei vervangen door buizen met een grotere capaciteit. Vervolgens wordt deze riolering verbonden met die in de Wagenmakerwei. Dit levert een betere doorstroming en extra capaciteit op.

 

Voor de werkzaamheden aan de riolering onder het achterterrein zijn geen verkeersomleidingen noodzakelijk. Wel is het zo dat de bewoners van de Wagenmakerwei en Wannerwei in de periode van 4 tot en met 20 mei niet op hun achterterrein kunnen parkeren.

 

Meer informatie
De bewoners aan Wannerwei en de Wagenmakerwei worden door de gemeente per brief geïnformeerd.

 

Met vragen over het voorgaande kunt u terecht de heer K. van Gorp van team Beheer Openbare Ruimte van de gemeente Valkenswaard. Hij is telefonisch bereikbaar via nummer 040-2083 634 of per e-mail gemeente@valkenswaard.nl, ter attentie van K. van Gorp, team BOR.