Reactie burgemeester Ederveen op definitieve sluiting Agnus Dei

Dit item is gearchiveerd op 14-12-2012.

Op 22 november heeft de gemeente Valkenswaard van de schoolleiding van de particuliere school Agnus Dei vernomen dat de school op 26 november weer open gaat, echter voor een tijdelijke periode. De schoolleiding heeft besloten de school na het kerstreces definitief te sluiten, om interne redenen.

Burgemeester Ederveen: "Deze zaak heeft de volledige aandacht van gemeente Valkenswaard. Wij begrijpen dat ouders zich grote zorgen maken over de voortgang van het onderwijs van hun zoon of dochter. De leerplichtambtenaren hebben persoonlijk contact met een groot aantal ouders en alle ouders zijn ervan op de hoogte dat zij bij de leerplichtambtenaren terecht kunnen voor ondersteuning en advies.

Betrokken partijen, zoals onderwijsinspectie, GGD, andere schoolbesturen en de gemeente Valkenswaard staan de betrokken ouders bij om zo snel mogelijk een passende (maatwerk)oplossing te vinden voor hun kinderen. Het belang van de kinderen staat hierbij voorop. Informatie over mogelijke oplossingsrichting(en) is er op dit moment niet."