Proef gratis parkeren in blauwe zone verlengd tot 1 februari

Dit item is gearchiveerd op 31-01-2014.

Het college van B&W verlengt de duur van de proef met 1,5 uur gratis parkeren in de blauwe zone met parkeerschijf tot 1 februari a.s..

B&W nam dit besluit mede naar aanleiding van een motie van de gemeenteraad eind vorig jaar. De proef wordt in stand gehouden totdat -op basis van een gedegen evaluatie- een definitief besluit genomen kan worden om de proef al dan niet om te zetten in een permanente regeling. het college verwacht dat deze evaluatie er deze maand nog ligt. Vandaar het besluit om de proef tot 1 februari a.s. te verlengen.

De proef hield in dat bezoekers van het centrum 1,5 uur gratis konden parkeren met parkeerschijf in de tijdelijke aangebrachte blauwe zones op drie locaties in het centrum van Valkenswaard: op het Kerverijplein, Deken Mandersplein en Prinses Brigadeplein. Het invoeren van de proef en de blauwe zone naast de parkeervakken waarvoor betaald moest blijven worden, was voor menigeen even wennen ondanks de ingecalculeerde gewenningsperiode van enkele weken. Dat de blauwe zone niet bedoeld was voor betaald parkeerders leidde weleens tot misverstanden en onbegrip. Vandaar dat het college de proef nu verlengt in afwachting van een definitief besluit op basis van de uitkomsten van de evaluatie.