Politie Valkenswaard-Waalre wenst iedereen een veilig 2011

Dit item is gearchiveerd op 20-01-2011.

logo-Politie-Brabant-Zuid-O

 

Het politiekorps Brabant Zuid-Oost werkt met zo'n 2000 mensen aan de veiligheid in Zuidoost-Brabant. Zij gaat dit jaar weer de nodige aandacht geven aan hennep, veelplegers, woninginbraken, (huiselijk) geweld en jeugd. De vijf speerpunten zijn vastgesteld in overleg met de gemeenten en het Openbaar Ministerie. Naast woninginbraken, jeugd en (huiselijk) geweld gaat de politie in Valkenswaard-Waalre aan de slag met drugs & alcohol en vrijplaatsen.

 

Nieuwjaarswens korpschef
Ook dit jaar blijft de politie Brabant Zuid-Oost strijden voor meer veiligheid. Korpschef Simone Steendijk: "De jaarwisseling is voor mij een goed moment om vooruit te kijken. Maar ook om terug te kijken naar het jaar 2010. Ik ben tevreden over de enorme inzet van onze politiemensen en geboekte resultaten in de regio. Ik ben er trots op dat we het oplossingspercentage ook afgelopen jaar weer hebben verhoogd. Het aantal misdrijven is gelukkig afgenomen. We streven ernaar deze tendens voort te zetten het aankomend jaar. En daar waar mogelijk te verbeteren. Dit uiteraard in samenwerking met onze partners en met de burgers."

 

Korpsmissie
De missie van Politie Brabant Zuid-Oost is waakzaam en dienstbaar. Daarmee zeggen we dat we alert zijn, dat we ingrijpen wanneer u in nood bent en dat we een luisterend oor bieden. Dit doen wij onder meer door het handhaven van de openbare orde, het voorkomen van criminaliteit en het opsporen daarvan, en het verlenen van acute hulp. Dit betekent ook dat de politie corrigerend kan en moet optreden.

 

Samenwerking
De politie werkt veel samen om de veiligheid te verbeteren. Dat doen we met de 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant, de andere hulpdiensten, het Openbaar Ministerie en nog veel meer partners. Maar we hebben ook de hulp van alle burgers nodig, want u bent de ogen en oren van de politie.