Paspoort, id-kaart of rijbewijs vermist? Aangifte bij gemeente!

Dit item is gearchiveerd op 16-12-2013.

Per 1 december hoeft u niet meer aangifte te doen bij de politie als u uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs kwijt bent. Daarvoor kunt u terecht bij het Klantcontactcentrum van de gemeente. 

Bij de aanvraag van het nieuwe document (ook bij de gemeente), wordt de aangifte van vermissing van het oude document direct meegenomen.

Minder rompslomp, meer service

Deze nieuwe werkwijze is voor inwoners een belangrijke verbetering. De gemeente Valkenswaard, de politie en het Ministerie van Binnenlandse Zaken hebben zich samen sterk gemaakt om deze vorm van dienstverlening ook juridisch mogelijk te maken. De combinatie van aangifte doen en het aanvragen van een nieuw document vereenvoudigt de noodzakelijk procedure aanzienlijk voor de betrokkenen.
Aangifte van vermissing is verplicht, ook als u geen nieuw document wilt aanvragen. Ook dan is het Klantcontactcentrum van de gemeente het aangewezen loket. Het doen van aangifte moet persoonlijk gebeuren. Dit kan niet digitaal of per telefoon.

De gemeente Valkenswaard rekent voor deze nieuwe dienstverlening geen extra kosten. Wel is het zo dat voor de aanvraag van een nieuw staatsdocument na verlies of diefstal extra leges worden gerekend.