Ouders met lage inkomens kunnen tegemoetkoming krijgen van maximaal €225,00 per jaar

Dit item is gearchiveerd op 08-07-2014.

De gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard vinden het belangrijk dat alle schoolgaande kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten met een sportief, cultureel, educatief of sociaal karakter. Ook wanneer hun ouders een laag inkomen hebben.

Daarom hebben de gemeenten een regeling om ouders tegemoet te komen in de kosten van sport en cultuur. Ouders met lage inkomens kunnen tegemoetkoming krijgen van maximaal € 225,00 per jaar. De regeling maakt onderdeel uit van de Wet werk en bijstand (WWB) en heet Kinderparticipatie.

De regeling Kinderparticipatie houdt in dat ouders met lage inkomens een tegemoetkoming krijgen van maximaal €225,00 per jaar. De regeling Kinderparticipatie is voor schoolgaande kinderen tot en met 17 jaar. Met dit bedrag betaalt de gemeente de kosten van sport, cultuur of educatie. De tegemoetkoming kan bijvoorbeeld besteed worden aan het lidmaatschap van een sportvereniging, de kosten van een voetbalshirt of muziekinstrument of de kosten van zwemlessen, muziek- of toneellessen.