Muzikale Oriëntatie bij CMD

Dit item is gearchiveerd op 10-09-2012.

Bij het Centrum voor Muziek en Dans (CMD) start in de week van 3 september weer de cursus Muzikale Oriëntatie voor basisschoolkinderen van groep 4 t/m 8.

Deze cursus heeft als doel kinderen kennis te laten maken met en enthousiast te maken voor muziek. Daarnaast is deze cursus ook bij uitstek geschikt voor kinderen die graag met muziek willen beginnen, maar nog niet precies weten welk instrument het beste bij ze past.

Cursus in twee delen

De lessen bestaan uit twee delen. Het ene deel bestaat uit klassikale basislessen (45 minuten). Hierin wordt veel gezongen, gespeeld, naar muziek geluisterd, op muziek bewogen. Al zingend en spelend maken kinderen kennis met muziek in het algemeen, zoals noten, maat en ritme.

Voor het tweede deel van de Muzikale Oriëntatie gaan de kinderen, in kleine groepjes, naar de instrumentale oriëntatieles waar ze in de praktijk kennis maken met een instrument (30 minuten). Elk van de zes instrumenten uit een pakket wordt gegeven in blokken van vijf weken. Al met al zijn de kinderen dus wekelijks bijna anderhalf uur in de school.

Informatie

Kosten voor de totale cursus bedragen €148,- voor kinderen uit Valkenswaard. Woont het kind buiten Valkenswaard, dan bedragen de kosten €445,-. De lessen zijn, afhankelijk van de pakketkeuze, op maandag, dinsdag of donderdag (mits voldoende plaats).

De pakketverdeling ziet er als volgt uit:

A - maandag  B - dinsdag  C - donderdag 
piano  piano piano
cello   dwarsfluit  dwarsfluit
viool  harp accordeon
keyboard saxofoon klarinet 
gitaar  gitaar gitaar
trompet / trombone slagwerk slagwerk

Als uw kind een keer vrijblijvend wil komen kijken en meedoen met een klassikale basisles van de Muzikale Oriëntatie dan is hij/zij van harte welkom bij het CMD vanaf maandag 3 september.

Voor vragen, aanmelding proefles of een inschrijfformulier kunt u contact opnemen met het CMD, De Hofnar 14 in Valkenswaard, telefoon: 040-2083591. Ga verder naar het inschrijfformulier op deze website.