Muziek op Schoot bij CMD

Dit item is gearchiveerd op 07-09-2012.

Bij het Centrum voor Muziek en Dans starten op woensdag 5 en donderdag 6 september weer nieuwe lessen Muziek op Schoot. Hierin worden kinderen van 6 maanden tot 4 jaar, samen met een ouder, de oppas, opa of oma, wekelijks meegenomen in de betoverende wereld van muziek.

Elke les verloopt via een vast ritueel wat de kinderen houvast en veiligheid biedt en van waaruit ze nieuwe dingen kunnen gaan ontdekken. Wat kun je allemaal met een bal? En met een sjaal? Hoe klinkt een eend? En hoe loopt een olifant? Kun je op één been staan? Hoeveel blokken zitten er in jouw toren? Waar zit je buik, je oren, je oksels, je kin? En die van papa dan? Kun je ook snel tikken? En hard stampen of lopen als een muisje? Kan mama je komen pakken? Mag dat andere kindje ook een keertje op de trommel spelen? Kun je op tijd stoppen als de muziek stopt?

Elke les wordt aangepast op de leeftijd en de individuele ontwikkeling van de kinderen in de groep. Doordat actieve en rustige elementen, nieuwe en bekende liedjes, verschillende materialen en muziekstijlen vloeiend in elkaar overlopen en er toch voldoende ruimte is voor herhaling, is de les, voordat u of uw kind het weet, weer voorbij en mogen ze afscheid nemen van Suusje en de juf.

U gaat naar huis met een schat aan ideeën en liedjes. U weet ineens weer hoe dat liedje ging. U ervaart dat uw kind wel gaat opruimen als u er een liedje bij zingt. Nu begrijpt u waarom uw kind telkens op de tenen gaat staan. Uw kind gaat rustig slapen met dat nieuw liedje dat u hebt geleerd. Uw kind imiteert en improviseert zomaar een liedje terwijl het met de plastic bakjes uit uw kast zit te spelen. Kortom: het plezier dat u samen op de les beleeft, gaat thuis gewoon door.

De Muziek op Schoot cursussen duren 10 weken en worden gegeven op woensdag en donderdag ochtend van 9.15-9.55 uur en van 10.00-10.40 uur. De cursussen beginnen op woensdag 5 en donderdag 6 september en worden gegeven door Sonja Geuze.

De kosten per cursus Muziek op Schoot bedragen €74,00 voor 10 lessen. Inschrijfformulieren kunt u verkrijgen bij de administratie van het Centrum voor Muziek en Dans. Daarnaast kunt u zich ook digitaal aanmelden via een inschrijfformulier op www.centrumvoormuziekendans.nl. Overige informatie is verkrijgbaar bij de administratie van het Centrum voor Muziek en Dans, De Hofnar 14 in Valkenswaard, telefoon: 040-2083591. De CMD-administratie is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9.30 en 17.30 uur.