Milieuvriendelijk en duurzaam vervoer

Dit item is gearchiveerd op 03-09-2012.

De gemeente Valkenswaard is met een pilot gestart voor milieuvriendelijk en duurzaam vervoer. Naast het extra stimuleren van openbaar vervoer door NS businesscards, het gebruiken van elektrische dienstfietsen, kunnen medewerkers werkzaam bij de gemeente Valkenswaard vanaf nu voor dienstreizen gebruik maken van energiezuinige auto’s, twee Peugeot 107 en één Peugeot 208. Aangezien de Peugeot 208 momenteel nog niet beschikbaar is, zal voorlopig met een Opel Corsa gereden worden.

Pilot milieuvriendelijk en duurzaam vervoer

Wethouder Marcel Bax en projectleider Marie Claire van Eijndhoven ontvangen de sleutels van de energiezuinige poolauto's.

De auto’s zijn duidelijk als gemeentelijke auto te herkennen. Het ontwerp is gebaseerd op de toekomstvisie van Valkenswaard.

Hoe?
Bij dienstreizen binnen de gemeente, maken de gemeentelijke medewerkers gebruik van de fiets, openbaar vervoer of poolauto. En als het helemaal niet anders kan, kan er tenslotte gebruik worden gemaakt van eigen vervoer.

Bij dienstreizen buiten de gemeente, maken de medewerkers gebruik van openbaar vervoer. Indien het gebruik van openbaar vervoer niet doelmatig is, kan een poolauto gereserveerd worden. Indien een poolauto ook niet doelmatig is, dan pas komt eigen vervoer in beeld.