Meldingen Openbare Ruimte nu ook met smartphone

Dit item is gearchiveerd op 21-01-2013.

Download de gratis MijnGemeente app

Valt u iets op in de openbare ruimte dat niet in orde is, dan kunt u dat vanaf nu ook heel gemakkelijk met uw smartphone melden bij de gemeente Valkenswaard. Het enige dat u hoeft te doen is de gratis MijnGemeente app downloaden.

Wethouder M. Bax demonstreert de MijnGemeente app.
Foto: Heidi Wils.

Wethouder Marcel Bax: "Inwoners moeten de gemeente snel en makkelijk kunnen bereiken als ze overlast ondervinden van iets dat niet schoon of veilig is in de openbare ruimte. Mensen konden al gemakkelijk een melding doen via www.valkenswaard.nl, of telefonisch. Met de MijnGemeente app wordt het nu nog eenvoudiger. Zo houden we onze leefomgeving samen schoon en veilig."

Met de app kunt u heel eenvoudig een melding doen bij de gemeente over iets dat niet in orde is in uw woonomgeving. Bijvoorbeeld een losliggende stoeptegel, een kapotte lantaarnpaal, hondenpoep, zwerfvuil, vernielingen aan speeltoestellen of (verkeers)paaltjes, een verstopte straatput of stankoverlast. Met de app kunnen de benodigde gegevens zoals locatie, omschrijving en uw gegevens makkelijk doorgegeven worden. U kunt ook met uw smartphone een foto maken van de situatie en die foto meesturen. Alle gegevens komen vervolgens rechtstreeks in het meldingensysteem van de gemeente binnen en worden dan snel opgepakt.

De MijnGemeente app is er voor iPhone en Android en gratis te downloaden in de App Store of via Google Play. De app is ontwikkeld door Beheervisie uit Rotterdam, een softwareonderneming op het gebied van beheer van de openbare ruimte. De gemeente Valkenswaard is de eerste Nederlandse gemeente die deze app in gebruik neemt.

iPhone

Android