Mededelingen Hemelvaart en Pinksteren

Dit item is gearchiveerd op 05-06-2011.

In verband met de vieringen van Hemelvaart en Pinksteren, worden er maatregelen genomen.

 

Sluiting gemeentelijke diensten
Op donderdag 2, vrijdag 3 juni en maandag 13 juni zal het gemeentehuis aan De Hofnar gesloten zijn voor het publiek. 

 

Wijziging ophalen huisvuil
In verband met Hemelvaart zal het huisvuil op donderdag 2 juni aanstaande niet opgehaald worden. In plaats daarvan wordt het huisvuil opgehaald op zaterdag 4 juni.
In verband met Pinksteren zal het huisvuil op maandag 13 juni aanstaande niet opgehaald worden. In plaats daarvan wordt het huisvuil opgehaald op zaterdag 11 juni.
Wij verzoeken u 4 en 11 juni de duobakken tijdig buiten te zetten, omdat de ophaaldienst eerder kan komen dan gebruikelijk.

 

Milieustraat
De Milieustraat aan De Vest 15 is gesloten op donderdag 2 en maandag 13 juni. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni is de Milieustraat gewoon geopend voor het aanbieden van afval.

 

Openstellingstijden zwembad
In verband met Pinksteren is het zwembad op zondag 12 juni gesloten. Maandag 13 juni is het geopend van 09.00 tot 12.00 uur.

 

Braderie en speciale weekmarkt
Op donderdag 2 juni vindt de traditionele Hemelvaartbraderie met kinderattracties plaats in het centrum van Valkenswaard op de Leenderweg, Frans van Beststraat, Karel Mollenstraat-zuid en Eindhovenseweg tussen Valkenierstraat en Waalreseweg.

 

Verkeersmaatregelen
In verband met de hiervoor genoemde activiteiten zullen de volgende verkeersmaatregelen genomen worden:

  • Van donderdag 2 juni 07.00 uur tot vrijdag 3 juni 03.00 uur wordt de Eindhovenseweg (N69) afgesloten voor het verkeer vanaf de kruising met de Valkenierstraat/Carolusdreef tot aan de kruising met de Dommelseweg.
  • Op donderdag 2 juni van 07.00 tot 20.00 uur worden de Leenderweg (tussen Markt en Europalaan), de Frans van Beststraat (Statie) en de Karel Mollenstraat-zuid afgesloten voor verkeer. De Kerverijstraat (= doorsteek van de Europalaan/Frans van Beststraat naar het Kerverijplein) blijft wel open. Alleen de Frans van Beststraat blijft afgesloten tot ’s nachts 03.00 uur vanwege muziekvertoningen.

 

Gewijzigde route bus vanweg afsluiting N69
Vanwege de afsluiting van de Eindhovenseweg tussen de Valkenierstraat en de Dommelseweg, kunnen op 2 juni de bushaltes aan de Markt niet gebruikt worden. Daarom volgen de bussen een gewijzigde route die door Hermes bij de haltes en in de bus tijdig wordt aangekondigd.