Maatregelen Hemelvaart

Dit item is gearchiveerd op 10-05-2013.

In verband met de viering van Hemelvaart, donderdag 9 mei, worden de volgende maatregelen genomen.

Sluiting gemeentelijke diensten

Op donderdag 9 en vrijdag 10 mei is het gemeentehuis aan De Hofnar gesloten voor het publiek.

Milieustraat

De Milieustraat aan De Vest 15 is alleen gesloten op donderdag 9 mei. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei is de Milieustraat op de gebruikelijke tijden geopend voor het aanbieden van afval.

Wijziging ophalen huisvuil

Het huisvuil zal op donderdag 9 mei aanstaande niet opgehaald worden. In plaats daarvan wordt het huisvuil opgehaald op zaterdag 11 mei. Wij verzoeken u 11 mei de duobakken tijdig buiten te zetten, omdat de ophaaldienst eerder kan komen dan gebruikelijk.

Zwembad De Wedert

In verband met de Zwemvierdaagse en Hemelvaart gelden andere openingstijden voor het zwembad voor de periode van 6 tot en met 12 mei. Ga verder naar gewijzigde openingstijden.

Braderie en weekmarkt

Op donderdag 9 mei is het weekmarkt op de Markt, zoals gebruikelijk. Daarnaast vindt de jaarlijkse, traditionele Hemelvaartbraderie met kinderattracties plaats in het centrum van Valkenswaard op de Leenderweg, Frans van Beststraat, Karel Mollenstraat-zuid en Eindhovenseweg tussen Valkenierstraat en Waalreseweg.

Verkeersmaatregelen

In verband met de hiervoor genoemde activiteiten zullen de volgende verkeersmaatregelen genomen worden:

  • van donderdag 9 mei 07.00 uur tot vrijdag 10 mei 03.00 uur wordt de Eindhovenseweg N69) afgesloten voor het verkeer vanaf de kruising met de Valkenierstraat/Carolusdreef tot aan de kruising met de Dommelseweg.
  • op donderdag 9 mei van 07.00 tot 20.00 uur worden de Leenderweg (tussen Markt en Europalaan), de Frans van Beststraat (Statie) en de Karel Mollenstraat-zuid afgesloten voor verkeer. De Kerverijstraat (= doorsteek van de Europalaan/Frans van Beststraat naar het Kerverijplein) blijft wel open. Alleen de Frans van Beststraat blijft afgesloten tot ’s nachts 01.00 uur vanwege muzikale activiteiten.

Gewijzigde route bus vanwege afsluiting N69

Vanwege de afsluiting van de Eindhovenseweg tussen de Valkenierstraat en de Dommelseweg, kunnen op 9 mei de bushaltes aan de Markt niet gebruikt worden. Daarom volgen de bussen een gewijzigde route die door Hermes bij de haltes en in de bus tijdig wordt aangekondigd.